Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: a hibátlan mérleggel álló Esztergom a következő ellenfél

Publikálva: 2024.10.10 Frissítve: 2024.10.09 Kézilabda

Szombaton ismét hazai környezetben játszunk, nagyon nehéz dolgunk lesz ezúttal is.

Ugyan a 2024/25-ös szezon jól indult számunkra, hiszen a Dunaújváros elleni sikerrel rögtön két ponttal kezdtük a pontvadászatot, azóta viszont erőteljes negatív hullámban vagyunk, és az csak az egyik része a történetnek, hogy pontot nem szereztük, de két játékosunk is megsérült: Bató Lili és Kubina Molli biztosan nem lép már pályára ebben a bajnokságban.

Sajnos nincs más választásunk, nélkülük kell tovább menni az úton, melynek következő megállója a MOL Esztergom elleni hazai összecsapás. Ellenfelünk újonc az NBI-ben, hiszen tavaly még a másodosztályban szerepeltek, ám a szakmai stábban és a játékosállományban több nagy nevet is találunk. Az esztergomiakat – a korábbi ferencvárosi sikeredző és szövetségi kapitány – Elek Gábor vezeti, a keretet fiatal tehetségek és tapasztalt kézilabdázók alkotják.

Az idényben eddig minden úgy alakult, ahogy az Esztergom akarta/tervezte/lehet, hogy nem is hitte, ugyanis hibátlan mérleggel állnak a tabella negyedik helyén. A Kisvárda és a Vasas könnyed legyőzése mellett pedig nagy skalp is szerepel a listájukon, hiszen idegenben múlták felül a Debrecent 34-28-ra.

A problémáink, és ellenfelünk eredményeinek tükrében semmiképp nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, nem is vagyunk a találkozó esélyesei, de abban biztosak lehetünk, hogy lányaink nagyon szeretnék gyarapítani pontjaink számát, és ahogyan hétvégén, úgy most szombaton is mindent megtesznek ezért. Bízzunk benne, hogy a pályán nyújtott teljesítmény elegendő lesz a sikerhez!

Vágó Attila: ─ Szombaton azt az Esztergomot fogadjuk, Elek Gáborék nagyon jól kezdték a szezont, több olyan rutinos játékosuk is van, akik nemrég még BL-döntőben szerepeltek, őket pedig tehetséges fiatalok egészítik ki. Szeretnénk itthon tartani a pontokat.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 5. forduló

2024. október 12. 17:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

MTK Budapest‒MOL Esztergom

Játékvezetők: Horváth P., Marton B.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!