Karate
Hárspataki Gábor

Kézilabda: végig tartottuk a lépést a Győrrel (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.02.22 Frissítve: 2024.02.22 Kézilabda

Sikerült amit elterveztünk, remek meccset játszottunk hazai pályán.

A mieink azzal a céllal léptek pályára csütörtökön hazai környezetben a Győri Audi ETO KC csapata ellen, hogy megnehezítsék a BL-szereplő dolgát, illetve a saját önbizalmukat megőrizve erőt merítsenek a találkozóból a további fordulókra. Ehhez azért volt egy-két szava ellenfelünknek is, akik ehhez mérten rögtön két góllal kezdték a meccset. Szerencsére a találatszerzéssel nekünk sem akadt gondunk, tíz perc után mindössze két gól volt a lemaradásunk.

A folytatásban elkövetett hibáinkat gyors gólokkal büntették a győriek, így a különbség megduplázódott, Vágó Attila 9-5-ös hátrányban időt is kért. A taktikai szünet után hét a hat elleni felállással kísérleteztünk, ám sajnos ez nem sült el jól számunkra, hatra nőtt a hátrányunk. A 19. percben Andróczki Flóra góljával 12-9-re zárkóztunk, majd ismét jobbszélsőnk volt eredményes, így már csak kettő volt közte. Öt perccel a szünet előtt 15-11-re lépett el a vendégcsapat, a félidőre is megmaradt ez a különbség, Farkas Johanna értékesített hétméteresével 17-13-ra módosította az állást.

A térfélcserét követően is remekül tartottuk magunkat, a 38. percben továbbra is négygólos mínuszban voltunk. Rossz cserét követően kettős emberhátrányba kerültünk, de ezt is kiválóan megoldottuk, tartottuk a különbséget. A mérkőzés vége előtt negyedórával ránk nézve továbbra is kedvező volt az állás, 27-22 állt az eredményjelzőn. Anna Kekezovity óriási bombájával pedig háromra csökkent a hátrányunk, parádésan kézilabdáztak a lányaink.

Papp Dorka első góljával pedig már háromra jöttünk fel az 54. percben, sőt kettős emberelőnyben folytatódhatott tovább a játék. Nagy csatára késztettük a Győr csapatát ezen a találkozón, a mérkőzés alatt végig lépést tudtunk tartani velük, sőt a végén gyönyörű kínaival a Papp Dorka és Ferenczy Fruzsina páros a látványról is gondoskodott. A mérkőzést 36-31-re a Győr nyerte, de nagyon büszkék lehetünk csapatunk mai teljesítményére.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 16. forduló

2024. február 22. 18:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 450 néző.

MTK Budapest‒Győri Audi ETO KC 31-36 (13-17)

Játékvezetők: Bátori B., Szécsi L. B.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 3, Dakos 5 (2), Weisheitel, Mészáros-Mihálffy 2, Farkas 10 (4), Pelczéder 2. Csere: Szőke (kapus), Poczetnyik 2, Ferenczy 1, Kekezovity 3, Papp 1, Fekete 2.

Vezetőedző: Vágó Attila

Győri Audi ETO KC: Duijndam 1 ‒ Hovden, Nze-Minko 5, Oftedal 5, Blohm 3, Kristiansen 7 (5), Fodor 2. Csere: Solberg (kapus), Broch, Dale 4, Győri-Lukács 5, De Paula 1, Farkas E. 2, Farkas J. 1, Varga.

Vezetőedző: Ulrik Kirkely

Hétméteresek: 6/6, illetve 4/4.

Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc.

Vágó Attila: ‒ Amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. Az volt a legfőbb cél, hogy amit az utóbbi időszakban felépítettünk, azt ne romboljuk le egyetlen meccsen, azzal pedig, hogy ilyen kiváló mérkőzést játszottunk a Győrrel, sikerült is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!