Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: többszörös Bajnokok Ligája-győztes a soron következő ellenfél

Publikálva: 2023.01.27 Frissítve: 2023.01.27 Kézilabda

A Fradi elleni meccs után Győrben szerepelnek Vágó Attiláék.

Újabb nehéz összecsapás vár a mieinkre, hiszen pár napon belül a második Bajnokok Ligájában harcoló csapattal mérik össze magukat kék-fehér lányaink, ráadásul ezúttal idegenben kerül sor a párharcra. A többszörös Bajnokok Ligája-győztes együttes elleni ütközetre január 28-án, szombaton kerül sor, 18:00 órától.

A szerdai találkozón az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen frenetikus teljesítménnyel rukkoltak elő a lányok, ugyanis szinte végig a kezükben volt a meccs irányítása. A végjátékban tudtak csak a ferencvárosiak fordítani, és végül 37-36-ra nyerni. A mieinknek két napja maradt felkészülni az újabb, nagyon nehéz összecsapásra.

A mérkőzés másnapján a rehabilitáción és a regeneráción volt a hangsúly, pénteken került csak kifejezetten fókuszba a Győr elleni párharc. A győriek programjában legutóbb BL-meccs szerepelt, ők hétvégén játszottak utoljára tétmeccset. A nemzetközi porondon a Metz otthonában léptek pályára, ahol nagy csata folyt a csoportelsőségért, a meccset végül 29-28-ra elveszítette Ambros Martin alakulata.

Vágó Attila ezúttal bővebben beszélt a héten már lejátszott mérkőzésről, a szombati, Győr elleni összecsapásról, illetve már a következő hét feladatáról is szó esett. 

‒ Sűrű a programunk, kevés az időnk a regenerálódásra és a felkészülésre, ráadásul a bajnokság legjobb csapatai ellen harcolunk meg a héten. Az első állomáson a Fradi ellen majdnem bravúrt tudtunk elérni. A lányok gyönyörű játékot mutattak be szerdán, így ezt a felszabadult örömkézilabdát igyekszünk átmenteni szombatra is, amikor a Győr vendégei leszünk. Kiválóan segíti a munkánkat ez a meccs is, mindenkinek lehetőséget szeretnék adni ezen a találkozón is, hiszen szerdán is bebizonyították a lányok, hogy egytől egyig mindenki hozzá tud tenni a mérkőzéshez. Fél szemmel már a következő nagy feladatunkra koncentrálunk, vagyis, hogy jövő héten kiharcoljuk a Magyar Kupában a továbbjutást a Vasas SC ellen.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 12. forduló

2023. január 28. 18:00, Győr, Audi Aréna

Győri Audi ETO KC‒MTK Budapest

Játékvezetők: Őri E., Pozdena E.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!