Atlétika
Nagy Marcell

Kézilabda: Suba Sára nyártól Németországban folytatja pályafutását

Publikálva: 2023.04.07 Frissítve: 2023.04.07 Kézilabda

Pál Tamara és Szabó Laura után újabb játékosunk keltette fel külföldi együttes figyelmét. Kapusunk négy év után szerződik a SV Union Halle-Neustadt csapatához.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Pál Tamara Romániában, Szabó Laura Németországban kézilabdázik a következő szezontól. 

Az idei esztendőben huszonharmadik életévét betöltő kapus a 2019/20-as szezonban öltött először magára kék-fehér mezt, és egészen tavaly nyárig az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatától kölcsönben szerepelt nálunk. A 2022/23-as idényt már a mi játékosunkként kezdte meg, akinek jövője nyártól új irányt vesz, ugyanis elhagyja csapatunkat, és a német SV Union Halle-Neustadt együttesében folytatja pályafutását.

‒ Miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod magad Németországban?

‒ Azért döntöttem a váltás mellett, mert régi álmom és célom volt az, hogy egyszer külföldön játszhassak, és úgy érzem, hogy erre most értem meg. Megbántam volna, ha ezzel a lehetőséggel nem élek. Szeretnék új kultúrát megtapasztalni – és nyelvet tanulni – a fejlődés mellett, ezért most jött el az ideje, hogy megtegyem ezt a lépést.

‒ Hogyan gondolsz vissza az MTK Budapestnél töltött időszakra?

‒ Nagyon sok mindent megéltem és tanultam az itt eltöltött idő alatt, nagyon sok jó embert megismerhettem, fantasztikus barátokat szereztem, és fejlődtem is, nemcsak mentálisan, de szakmailag is. Ha aktuális lesz a búcsúzkodás, akkor sok érzelem fog bennem kavarogni, és nem lesz könnyű a távozás, hiszen ha szereti az ember azt a környezetet, amiben nap, mint nap él, attól sosem könnyű elköszönni.

‒ Hogyan tekintesz az új lehetőségre?

‒ Izgatottan várom az új kihívást, annak minden nehézségével együtt. Szeretnék megtapasztalni új kultúrát, mentalitást, úgyhogy biztosan sokat fogok tanulni. Természetesen most még ezekre nem fókuszálok, rengeteg feladatunk van még a szezonban, úgyhogy maximálisan arra koncentrálok, hogy a csapat minél jobban szerepeljen ebben az idényben, és minél több sikert érjünk el együtt.

‒ Az idény hátralévő részében milyen személyes terveid vannak klubunknál?

‒ Személyes tervem az MTK Budapest csapatával mindenképpen az, hogy a tabellán minél előrébb végezzünk, nagyon örülnék, ha a kupaindulást érő helyet elérnénk a csajokkal, illetve a Tippmix Magyar Kupa négyes döntőjében is mindent megteszünk azért, hogy jól szerepeljünk. Ezeknek a terveknek a megvalósításában szeretnék én is aktív résztvevő lenni, és azon vagyok, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam a szezon hátralévő részében.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!