Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: Szabó Laura a következő szezont már Németországban kezdi meg

Publikálva: 2023.01.26 Frissítve: 2023.01.25 Kézilabda

Beállónk két év után távozik klubunktól.

Zajlanak már az egyeztetések a 2023/24-es év játékoskeretével kapcsolatban, így az is kiderül, hogy ki az a játékos, aki máshol képzeli el a jövőjét. Szerdán Pál Tamara karrierjének további alakulására derült fény, most pedig újabb játékosunk jövőbeli tervei látnak napvilágot. Szabó Laura nemcsak csapatot, de országot is vált, hiszen Németországba viszi az útja. Laura döntésében nemcsak a szakmai karrierje, hanem a magánélete is befolyásoló tényezőnek számított.

‒ A barátommal a jövőnket Németországban képzeljük el, és szeretnénk a közeljövőben családot is alapítani. A döntésemet ez nagyban befolyásolta, hiszen szeretnénk elkezdeni lerakni közös életünk alapköveit. A BSV Sachsen Zwickau csapatában kezdem meg a nyári felkészülést, ők a következő szezonban az erős középmezőnybe szeretnének tartozni, és ezért kezdtek bele az építkező folyamatba. Ebben teljesen el tudom magam képzelni, és remélem, hogy hozzá tudom segíteni őket a céljaik eléréséhez. Már régóta vonzott, hogy új kultúrával ismerkedjek meg a kézilabdán belül, és hogy rá legyek kényszerítve a nyelvtanulásra is, szóval ezért kerültek fókuszba a határon túli csapatok.

Lala a két év alatt nagyon a szívébe zárta a klubunkat, így nehéz volt az elválást választania.

‒ Nem titkolom, nagyon nehéz döntés volt, mert a csapat és a klub egyaránt nagyon különleges helyet foglal el a szívemben. Igaz csak két szezont töltök itt ‒ az egyiknek a java még hátra is van ‒, de ennyi idő alatt nagyon sokat kaptam az emberektől, akik körülvesznek engem a mindennapokban. Szóval tényleg nem könnyítették meg a helyzetemet ebben a döntésben.

Ahogy Laura is említette, még hónapok vannak vissza az idei szezonból, és beállónk azon van, hogy játékával a társai segítségére legyen a hátralévő időszakban.

‒ Nagyon sok van még a szezonunkból, és minden erőmmel, tudásommal azon leszek, hogy a lehető legtöbbet tudjak hozzátenni kitűzött céljaink eléréséhez. Hajrá MTK!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!