Kézilabda
Farkas Johanna

Kézilabda: Suba Sára ment, Hlogyik Petra jött (VIDEÓ+GALÉRIA)

Publikálva: 2022.02.04 Frissítve: 2022.02.04 Kézilabda

Suba Sárát az FTC-Rail Cargo Hungaria visszarendelte, helyére a szintén junior világbajnok Hlogyik Petra érkezett a Dunaújvárosi KKA csapatától.

A napokban jelentették be a sajnálatos hírt a zöld-fehérek, hogy kiváló kapusuk, Bíró Blanka súlyos térdsérülést szenvedett, melynek rehabilitációja több hónapot vesz igénybe. Ennek következtében csupán Janurik Kinga állt a szakvezetés rendelkezésére, így az a döntés született, hogy visszahívják az MTK Budapestnél kölcsönben szereplő junior válogatott Suba Sárát.

Klubunk kapus pozícióban ismét nehéz helyzetbe került, hiszen a szezon felénél az idény hátralévő részére hálóőr után kellett néznünk. A DKKA-ban szereplő Hlogyik Petra ─ a két klub egyeztetéseit követően ─ azonnal elfogadta ajánlatunkat és élt a lehetőséggel, hogy újra magára ölthesse a kék-fehérek mezét. Petra ugyanis a 2016/17-es bajnokságban ─ kölcsönben az FTC-Rail Cargo Hungariától ─ szerepelt már klubunkban, amikor 55 tétmérkőzésen lépett pályára. Petra a napokban csatlakozott a kerethez, így a szezon végéig Győri Barbarával közösen látják el a hálóőri feladatokat.

Rutka Péter szakosztálymenedzser beszélt a kialakult helyzetről, illetve annak megoldásáról.

─ Bíró Blanka sérülésével nagyon nehéz helyzetbe került a ferencvárosi klub, mindenképp segíteni szerettük volna a Bajnokok Ligája szereplésüket, így Suba Sára az első megbeszélést követően azonnal visszatért hozzájuk, és már velük készül a mérkőzésekre. Bízunk benne, hogy Saci tudja segíteni a Fradit és az év elején kitűzött céljaikat már vele együtt tudják elérni. Nem voltunk egyszerű helyzetben, hiszen a szezonban már a második alkalommal kellett a kapus posztra megoldani a pótlást. Szerencsére nagyon hamar sikerrel jártunk, és köszönettel tartozunk a dunaújvárosi vezetőknek, hogy a segítségünkre voltak, így ─ rövid egyeztetés után ─ Hlogyik Petra csatlakozott hozzánk a szezon végéig.

Új igazolásunk már edzésbe is állt, az adódott lehetőségről, valamint arról mesélt, hogyan fogadták kék-fehér lányaink.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!