Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: Siófokon folytatjuk szereplésünket a K&H ligában

Publikálva: 2021.11.15 Frissítve: 2021.11.14 Kézilabda

Már szerdán tétmérkőzésen kell bizonyítaniuk Golovin Vlagyimir lányainak.

A hazai és idegenbeli nemzetközi megmérettetés között a K&H Liga női kézilabda-bajnokságban is helyt kell állnunk: november 17-én, szerdán Siófókon lépünk pályára.

A Siófok játékoskerete jelentősen átalakult a tavalyi szezonhoz képest, több meghatározó klasszis kézilabdázó távozott a klubtól, mint például a külföldre szerződő válogatott kapus Szikora Melinda, vagy a horvát balátlövő Andrea Kobetics. A védekezésük alapemberének számító Mazák-Németh Csilla pedig éppen hozzánk tette át a székhelyét a nyáron. A sok távozó helyére új igazolások is érkeztek az egyesülethez, kapus posztra két fiatal hálóőr, Herczeg Lili és Maja Vojnovics. A mezőnyjátákosok terén is sok új arc fedezhető fel, hiszen az irányító Lakatos Rita érkezett Vácról, Puhalák Szidónia Győrből, Sirián Szederke és Simona Szárková Mosonmagyaróvárról. Továbbá a klub színeiben játszik a norvég irányító Malin Holta, illetve a 2016/17-es szezon után visszatért a csapathoz Andela Janjusevics. A szakmai stábban is jelentős változás történt a nyáron, ugyanis Danyi Gábor vette át a csapat irányítását, aki időközben már el is hagyta a Balaton-parti kispadot, helyét a szlovén szakember, Uros Bregar és segítői vették át. Ám játékosállomány bővítése nem zárult le nyáron, hiszen október végén csatlakozott a kerethez a korábban anyai örömök elé néző Debreczeni-Klivinyi Kinga.

A Somogy megyei gárda igen hektikus eredményeket produkált az eddigi kilenc mérkőzésen. A Siófok KC jelenleg a kilencedik pozícióból, hat megszerzett ponttal várja a szerdai találkozót. Háromszor tudtak győzedelmeskedni, hat alkalommal pedig vereséget szenvedtek. A hat vesztes meccsük között szerepelnek a győri, ferencvárosi, kisvárdai, budaörsi, váci és mosonmagyaróvári ütközetek. Maguk a veszített találkozók eredményei is érdekesek, hiszen a Váci NKSE csapatától csupán egy góllal maradtak alul, míg a Mosonmagyaróvár otthonában a hazai csapat megsemmisítő, 48-29-es vereséget mért rájuk. Győztesként hagyták el a pályát a szombathelyi, dunaújvárosi gárdák ellen, valamint az előző fordulóban az Érd csarnokában nyertek 28-26-ra.

Golovin Vlagyimir beszélt a Siófokon történt változásokról és a szerdai mérkőzés céljáról.

– A Siófok az edzőcsere után nagy váltáson esik át, biztos, hogy meg fog változni a taktikájuk és stratégiájuk a közeljövőben, de az új trénernek nem sok ideje volt még együtt dolgozni a csapattal. Nem lesz egyszerű, de nagyon fogunk küzdeni a két pontért.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 9. forduló:

Siófok KC─MTK Budapest
Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 2021. november 17. szerda, 18:00 óra
Játékvezetők: Bíró, Kiss  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!