Atlétika
Moravcsik Angéla

Kézilabda: pazar teljesítménnyel vertük meg a váciakat (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.08.19 Frissítve: 2022.08.19 Kézilabda

A pénteki edzőmeccsen védekezésben és támadásban is nagyot alkottak a lányok.

Ugyan az oldalvonalon kívülre dobott labdával kezdtünk támadásban, de Győri Barbara a védekezésben javította a hibát, hiszen Ferenczy Fruzsina ziccerét hárította. A védelem és a kapusösszhang olyannyira jól alakult, hogy ellenfelünk az első gólját a 6. percben lőtte meg. A másik oldalon Bukovszki Anna sem maradt adós a védések terén, a mi próbálkozásainkat szépen szűrte. 3-2-nél a váciak vezettek, amikor Schatzl Natalie hatalmas ziccerét fogta meg Győri Barbara.

15 perc elteltével egyenlő állt az eredményjelzőn, a helyzeteink kihasználásával továbbra is adódtak problémák. A 18. percben Román Dorina bombájával vettük át a vezetést újra, és Győri Barbara hétméteres védését követően már a közte kettőért támadhattunk. Sikerült is ellépni két góllal, sőt a háromra is megvolt az esélyünk, de Kekezovity Anna kísérlete a kapufán csattant.

Öt perccel a félidő vége előtt ‒ Szabó Kitti büntetőgóljával ‒ már 9-5-re vezettünk, és Kitti duplázott is, ismét hétméteresből volt eredményes, az ötgólos előnyünket pedig már Herbert Gábor sem nézte jó szemmel, a mérkőzésen először időt kért. Ám nemhogy közelebb nem tudtak zárkózni, eggyel növeltük is az előnyt félidőre, így 12-6-os állásról várhattuk a folytatást.

Az eddigi felkészülési mérkőzésektől eltérően nem történt kapuscsere a mi oldalunkon a szünet után, ami a kapott gólok számát tekintve nem is meglepő, hiszen Győri Barbara bravúrosan teljesített az első harminc percben, mindössze hat gólt engedélyezett a váciaknak.

A 40. percben is stabilan tartottuk az előnyt, 16-11-nek örülhettünk. Gyönyörű akciót követően Román Dorina passzából Pelczéder Orsolya szerezte meg a huszonegyedik gólunkat a találkozó 47. percében, a dunakanyariak neve mellett pedig tizenöt találat szerepelt ekkor. Pár perc után négyre csökkent a különbség, így Vida Gergő magához hívta a lányokat.

Az időkérés után Szabó Laura első góljával már újra hattal mentünk, sőt Pelczéder Orsolya tovább növelte az előnyt, 24-17-re vezettünk. Igazi örömjáték volt, kiváló megoldásokat láthattunk a mai napon a lányoktól, támadásban egymást segítve állították meg ellenfelüket, míg elől kiváló összejátékokból szereztek gólokat, aminek meg is lett az eredménye, hiszen 29-21-re nyertünk.

Felkészülési mérkőzés

MTK Budapest‒Praktiker Vác 29-21 (12-6)

2022. augusztus 19. 16:00, Vasas edzőcsarnok

Játékvezetők: Bujdosó M., Horváth V.

Az MTK Budapest gólszerzői: Kekezovity 5, Szabó K. 4 (2), Román 4, Juhász 2, Mészáros-Mihálffy 2, Koronczai 5 (3), Szabó L. 1, Pelczéder 3, Grosch 2, Mazák-Németh 1.

Vida Gergő: ‒ Védekezésben és támadásban is precízen és pontosan játszottunk, ehhez pedig kiváló kapusteljesítmény párosult.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!