Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: nem tudtuk megnehezíteni a tabella élén álló dolgát (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.12.30 Frissítve: 2023.12.30 Kézilabda

42-35-re elveszítettük a Motherson Mosonmagyaróvári KC elleni bajnoki mérkőzést.

A 2023-as év utolsó bajnoki összecsapásán a tabella élén álló Motherson Mosonmagyaróvári KC csapata látogatott hozzánk. Nagy tempójú, látványos mérkőzésre számíthattuk, és amit vártunk, azt meg is kaptuk. Az iramot az első percekben a vendégek diktálták, így négy perc után 4-1-re vezettek. Vágó Attila első időkérésére nem kellett sokat várni, a kilencedik perc elején meg is történt, ekkor 8-3-as állást jegyezhettünk ellenfelünk javára.

Közte hatnál Győri Barbara egymás után háromszor is védte a mosonmagyaróvári kísérleteket, ám sajnos a másik oldalon Szemerey Zsófi nagy fejtörést okozott a mezőnyjátékosainknak, mindössze négyszer tudtuk bevenni a kapuját szűk negyedóra alatt. A huszadik percre érvre nyolc találatnál jártunk, ellenfelünk viszont kétszer ennyiszer volt már eredményes. A folytatásban sajnos meglett a közte tíz is. Védekezést váltottunk, de a támadásban elkövetett hibáink miatt így sem sikerült közelebb zárkóznunk, tartotta előnyét a vendégcsapat. A félidőre tízen belülre tudtunk kerülni, 21-13-as hátrányból nézhettünk elébe a második harminc percnek.

A térfélcserét követően megkaptuk a hetedik kétperces büntetésünket, ezzel hamar újra tíz lett közte, sőt az eddigi legnagyobb különbség is kialakult, 27-15-re vezettek Gyurka János tanítványai. Állandósulni látszott a tíz találat körüli különbség, ám Pelczéder Orsolya góljával szépítettünk 28-21-re. 

A 48. percben már az ötgólos különbségért támadhattunk, ami Kekezovity Anna akciójával meg is valósult. A mosonmagyaróvári gyors lerohanások okozták a legnagyobb gondot számunkra, a gólunkra góllal válaszoltak, hiába zárkóztunk vissza öt találatra, folyamatosan kaptuk a gyors kontrákat. A végére hétgólos előnyre tett szert ellenfelünk, s a találkozót 42-35-re elveszítettük.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 10. forduló

2023. december 30. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 500 néző. 

MTK Budapest‒Motherson Mosonmagyaróvári KC 35-42 (13-21)

Játékvezetők: Dáné R., Marton Zs.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki, Mészáros-Mihálffy 2, Szabó 4, Dakos 5, Poczetnyik 4, Fekete 1. Csere: Szőke (kapus), Kobela, Farkas 7, Papp 3, Török 2, Koronczai 1, Kekezovity 3, Pelczéder 3.

Vezetőedző: Vágó Attila

Motherson Mosonmagyaróvári KC: Szemerey ‒ Udvardi 2, Pásztor 4, Albek 5, Ivancok 6, Tóth G. 7, Schatzl 3. Csere: Hadfi (kapus), Tóth E. 4 (3), Tóth N. 4, Stranigg 5, Faragó, Varga 2, Sztankovics.

Vezetőedző: Gyurka János

Hétméteresek: 1/0, illetve 5/5.

Kiállítások: 22 perc, illetve 8 perc.

Vágó Attila: ‒ Nagyon sok időt voltunk emberhátrányban az egész meccsen, ez pedig egy ilyen jó csapat ellen, mint a Mosonmagyaróvár, döntően befolyásolhatja a mérkőzést. Hamar nagy hátrányba kerültünk, de pozitívum, hogy volt tartásunk, nem adtuk fel ekkor sem, így a második félidőben vissza tudtunk zárkózni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!