Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: egy szettgyőzelmet engedélyezett csak a TFSE

Publikálva: 2024.10.13 Frissítve: 2024.10.13 Kézilabda

A második és harmadik játszmára kell építenünk a jövőben.

Igazi erőfelmérő várt ránk, hiszen az eddig két forduló után hibátlan mérleggel álló TFSE otthonába látogattunk. A mieink sem voltak sokkal lemaradva vendéglátóinktól, hiszen az eddig megszerezhető hat pontból ötöt gyűjtöttek.

A mérkőzés első percétől fogva a hazaiak irányították a játékot, így 11:6-nál már vezetőedzőnknek időt kellett kérnie. Sajnos a szusszanás sem hozott változást, tovább nőtt a hátrányunk, 20:10-nél már tíz ponttal vezetett a TFSE. Ellenfelünk nem teketóriázott sokat, 25:11-re lezárták az első szettet.

A második felvonás első pontját Krachler Réka révén mi szereztük, de a folytatás ismét a hazaiaké volt. Az elején ismét időkérésre kényszerültünk, 8:3 után pedig újra tízre nőtt a különbség. A mieink ilyen hátrányban sem adták fel, visszazárkóztunk 16:11-re. Ennél közelebb azonban nem kerültünk, 25:20-ra elveszítettük a szettet.

A harmadik játszmában a még maradék erejüket is mozgósították lányaink, ami azt eredményezte, hogy 15:14-nél a TFSE vezetőedzőjének kellett időkéréshez folyamodnia. Nagyon szoros csata volt minden egyes pontért, egyik fél sem tudta leszakítani a másikat. 23:21-nél azonban csak egyetlen hajszál választott el minket a szettgyőzelemtől, amiről végül Bánki Borka utolsó két pontja gondoskodott is, így pedig 2-1-re szépítettünk.

A negyedik szettet úgy kezdte ellenfelünk, hogy mindenki érezze, ezúttal pontot akarnak tenni a meccs végére, gyorsan 6:1-es hátrányba kerültünk. A TFSE lendülete pedig nem hagyott alább, 17:7-nél már jelentős előnyt jegyezhettek. Ennek a játszmának 25:13-as megnyerésével eldöntötte a mérkőzést a TFSE, 3-1-re hozták a harmadik fordulós találkozót.

Női NB I alapszakasz, 3. forduló

2024. október 13. 16:00, Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont-Multifunkciós Csarnok, 96 néző.

TFSE‒MTK Budapest 3-1 (-11, -20, 21, -13)

Játékvezetők: Kiss Z., Kiss N.

TFSE: Tátrai 14, Kis 24, Boros 5, Takács 9, Zen 9, Tatár 8. Csere: Weidemann, Kucsera (libero), Tarr, Kiss, Turcsányi.

Vezetőedző: Jókay Zoltán

MTK Budapest: Kindrusz 1, Bánki 12, Bakai 8, Endrődi, Kardos 4, Krachler 15. Csere: Divényi, Correa (libero), Riesz 7, Deli 2, László, Molnár 1, Honfi 2.

Vezetőedző: Hetey Tamás

Hetey Tamás: − A második és harmadik szettben mutatott teljesítményre kell építkeznünk a jövő kapcsán. Örülök, hogy mindenki hozzá tudott adni a találkozóhoz, de a saját hibáinkat csökkenteni kell: a nyitásfogadást mindenképp stabilizálni szükséges, hiszen ha ez sikerül, sokkal jobb lesz a játék képe. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!