Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Kézilabda: négy góllal voltak jobbak a japánok (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.07.19 Frissítve: 2023.07.19 Kézilabda

Másfél hét edzés után először játszott felkészülési mérkőzést kézilabdacsapatunk.

Vágó Attiláék július 10-én kezdték meg az alapozást a 2023/24-es szezonra.  Vezetőedzőnknek akad feladata rendesen, hiszen hét új igazolást kell beépítenie a csapatunkba. Éppen ezért is a fizikailag megterhelő tréningek mellett hamar labdát ragadtak a lányok. A felkészülés második hetében máris két gyakorlómeccset játszanak a mieink, melynek első állomásán a japán válogatottat fogadták hazai pályán.

A kezdősorunkban rögtön egy érkező játékos is helyet kapott, mégpedig Szabó Nina, aki egyúttal az első gólunkat szerezte az összecsapáson. A startot követően ellenfelünk került előnybe, gyors játékot játszva a tizedik percben 7-4-re vezettek. A japánok kapusa többször is bravúrokat mutatott be, amivel meghiúsította a felzárkózásra irányuló próbálkozásainkat.

Negyedóra játék után egy gólra közelítettük meg a japánokat, és Pelczéder Orsolya kapufás góljával összejött az egyenlítés is. Közvetlenül ezután jött a sorcsere, aki eddig a padról követte az eseményeket, az mostantól a pályán segítette a csapatot. A válogatottól visszatérő Farkas Johanna találatával pedig egygólos vezetést szereztünk, amit Andróczki Flóra bombája követett.

Japán válogatottjában a 22. percben a K&H Ligából ismerős arcot is felfedezhettünk, ugyanis az Alba Fehérvár KC-t erősítette az előző szezonban az irányító, Ohyama Mana. Hat perccel a félidei szünet előtt ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző, sőt egy üres kapus góllal visszavették az előnyt vendégeink. A pihenőre 19-15-ös hátrányban mehettünk.

A fordulást követően négyről hatra nőtt a lemaradásunk, de két üres kapus találattal újra négy volt közte. A 43. percben 26-23-ra zárkóztunk, sőt Szabó Nina góljával már csak kettő volt a differencia. A sorcsere ebben a játékrészben is eljött negyedóra után, a mérkőzésen mindenki lehetőséget kapott, hogy megmutassa magát. Többször is támadhattunk, hogy egy gólra csökkentsük a hátrányunkat, de a kísérletekből nem született gól. Végül 37-33-as vereséget szenvedtünk a japán válogatottól.

A héten még egy felkészülési találkozó vár a mienkre, pénteken 16:00 órától fogadjuk a DVSC SCHAEFFLER gárdáját. Az edzőmeccs helyszínére ‒ Riz Levente Sport és Rendezvényközpont ‒ a belépés díjtalan, online közvetítés nem lesz.

Felkészülési mérkőzés

2023. 07. 19. 16:00, Budapest, Riz Levente Sport és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Japán 33-37 (15-19)

Az MTK Budapest gólszerzői: Szabó K. 2, Poczetnyik 3, Andróczki 4, Pelczéder 4, Fekete 3, Farkas 3 (1), Juhász 2, Szabó N. 8 (5), Kobela 1, Dakos 1, Mészáros-Mihálffy 1, Török 1.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!