Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: száz százalék kell a bravúrhoz

Publikálva: 2022.02.15 Frissítve: 2022.02.14 Kézilabda

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság 15. fordulójában hozzánk jön a Váci NKSE együttese.

Csütörtöki ellenfelünk ellen február 17-én, 18:00 órai kezdettel lépünk pályára a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban. A dunakanyari együttessel az őszi szezon második körében találkoztunk már a 2021/22-es idényben. Ezen a találkozón csapatunk – óriási harcban – nagy sikert ér el, ugyanis nem minden nap nyer gárda a Vác hazai közönsége előtt. Ez a 24-23-as győzelem a szezon egyik nagy diadalának számít a mai napig is. Ottó Katalin tanítványai biztosan vágynak arra, hogy visszavágjanak mieinknek a hazai vereségért, ezért nagy harcra számíthat mindkét fél szimpatizánsa, ha kilátogat a Fáy utcai sportlétesítménybe.

Kék-fehér lányaink döntetlennel hangolódtak a csütörtöki találkozó előtti hétvégén, ugyanis csak félig sikerült törleszteniük a budaörsieknek, hiszen egy pontot tudtak elhozni otthonukból az őszi vereség után. A váci lányok február 9-én játszották utolsó magyar bajnoki mérkőzésüket, a hétvégén pedig az Európa-liga csoportkörében voltak érdekeltek. A K&H Ligában az érdiekkel néztek szembe, ahol a meccs folyamán magabiztosan vezettek már tíz góllal is, de ellenfelük egy percig sem adta fel, így csak háromgólos győzelmet ünnepelhettek a hazaiak. A kupameccsen a francia Chambray Touraine ellen hazai pályán szereztek két pontot a csoportkörben, 35-29-re verték meg őket.

A piros-kék lányok legnagyobb erőssége, hogy hosszú évek óta együtt játszó játékosok alkotják a csapat keretét, illetve a minden szezonban érkeznek hozzájuk rendkívül tehetséges, szárnyaikat bontogató fiatalok is. Vida Gergő a következőképp beszélt a csütörtöki ellenfelünkről.

─ Ellenfelünk az Európa-liga csoportkörében a hétvégi ellenfelével szemben is magabiztos teljesítményt nyújtott, és győzelmet aratott a francia csapat ellen. Nagyon jó és évek óta együtt játszó összeszokott gárda lesz csütörtöki ellenfelünk. Minden játékosomnak száz százalékot kell nyújtania ahhoz, hogy meglepetést tudjunk szerezni a jelenlegi tabella negyedik helyezettel szemben.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság 14. forduló

2022. február 17. 18:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

MTK Budapest─Váci NKSE

Játékvezetők: Andorka M., Hucker R.

A mérkőzést YouTube-csatornánkon élőben közvetítjük.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!