Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kézilabda: megvolt az esély a pontszerzésre (VIDEÓ)

Publikálva: 2022.05.14 Frissítve: 2022.05.14 Kézilabda

A mérkőzésen szinte végig vezető Kisvárda Master Good SE 28-27-es győzelmével zárult a párharc.

A találkozót a hazai csapat kezdte jobban, már az elején megszerezte a vezetést, ám túl sok előnyre nem tett szert. A 18. percben először voltunk háromgólos hátrányban, így Vida Gergő rögtön magához hívta a lányokat. A rövid szusszanás után mindkét fél több technikai hibát is elkövetett, de Sallai Nikolett góljával 11-9-re szépítettünk. Sajnos ennél közelebb nem tudtunk zárkózni, a félidő vége előtt ugyan Pál Tamara még kísérletet tett, de a próbálkozás a kapufán landolt.

A második játékrészben tovább folytatódott a hazai vezetés, de mieink nagyon küzdöttek, és nem engedték leszakítani magukat. A várva várt egyenlítés Kekezovity Anna 44. minutumos találatával következett be, ekkor 20-20 állt az eredményjelzőn. Sajnos túl sokáig nem tudtuk tartani az egált, újra a kisvárdaiak kerekedtek felül. Többször is egyenlíteni tudtunk a hátralévő időben, de mindig újabb erőre kapcsolt a hazai csapat.

A végjáték viszont rettentően izgalmas perceket tartogatott. Bő másfél perccel a vége előtt 28-27-es előnyben voltak Bakó Botond tanítványai, így a tréner időt is kért, hogy bebiztosítsák a győzelmüket. Ám a találkozón remekül teljesítő Győri Barbara megálljt parancsolt két kísérletnek is, ám a támadásban mi sem voltunk eredményesek, így a 28-27 végeredménynek bizonyult.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 25. forduló

2022. május 14. 18:00, Kisvárda, Szent László Gimnázium Tornacsarnok

Kisvárda Master Good SE‒MTK Budapest 28-27 (16-14)

Játékvezetők: Andorka M., Hucker R.

Kisvárda Master Good SE: Mátéfi ‒ Udvardi 3, Dombi L. 6, Karnik 5, Siska 5, Bouti 2, Mérai 2. Csere: Leskóczi (kapus), Juhász 2, Mészáros-Mihálffy, Stamenic 2 (2), Zavaczki 1, Dombi K.

Vezetőedző: Bakó Botond

MTK Budapest: Győri ‒ Bánfai 1,Kekezovity 4, Marincsák 4, Dakos 3, Pál 8 (4), Pelczéder. Csere: Hlogyik (kapus), Mazák-Németh, Sallai 4, Koronczai 2, Juhász, Ferenczy, Román 1.

Vezetőedző: Vida Gergő

Hétméteresek: 4/2, illetve 4/4.

Kiállítások: 10 perc, illetve 8 perc.

Vida Gergő: ‒ Nagyon küzdelmes és jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben elkövetett technikai hibáinkat a kisvárdaiak kihasználták, de a hátrányunkból vissza tudtunk jönni, és a második játékrészben vert helyzetből is megvolt az esélyünk a pontszerzésre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!