Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Kézilabda: rövid ideig bírtuk a Győr által diktált nagy tempót

Publikálva: 2023.08.23 Frissítve: 2023.08.24 Kézilabda

Tizenhat góllal bizonyult jobbnak ellenfelünk az edzőmérkőzésen.

Az utolsó előtti felkészülési találkozónkra került sor szerda délután, amikor a Győri Audi ETO KC vendégei voltak a mieink. A kezdésre gyönyörűen megtelt a győri egyetemi csarnok, közel telt ház előtt kézilabdázhattak a felek.

Az első hét percben jól tartotta magát csapatunk, szinte minden hazai találatra volt válaszunk, emellett pedig Győri Barbara fontos pillanatokban mutatott be szép védéseket. Sajnos ezután Sandra Toft percei következtek, amiből gyors gólokat ért el ellenfelünk. A tizenegyedik percben időt is kért Vágó Attila, ami jól sült el, hiszen rögtön két gólt lőttünk, és ismét szorossá tettük a csatát.

A következő etap pedig olyannyira jól sikerült, hogy Mészáros-Mihálffy Adrienn góljával egy gólra felzárkóztunk. 15-12-nél érkezett a hazai időkérés, ami a mi teljesítményünkre vetett jó fényt, ugyania védekezésben és támadásban is felvettük a tempót a világ egyik legjobb csapatával. A félidő végére az eddigi legnagyobb különbség alakut ki: a győriek magasabb sebességi fokozatra kapcsolva 19-13-as előnyre tettek szert.

A második félidő őrült rohanással kezdődött, és a Győr hét perc alatt tizenegy találatos különbséget dolgozott ki. A differencia kiharcolásához hozzájárultak Rinka Duijndam védései, holland kapusuk minden játékosunkon kifogott. Az utolsó negyedórához érkezve sajnos nem változott a játék képe, olyan tempókülönbség volt a zöld-fehérek javára, hogy rengeteg gyors gólt kaptunk. Elöl is akadozott a gépezet, ami sajnos azt jelentette, hogy egyre nőtt a hátrányunk. A végére nagy különbséggel, 40-24-re kaptunk ki vendéglátóinktól.

A nyári felkészülés utolsó edzőmérkőzésére pénteken a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban kerül sor 16:00 órától, amikor a másodosztályú Esztergomi Vitézek alakulatát látjuk vendégül.

Felkészülési mérkőzés

2023. augusztus 23. 17:00, Győr, Egyetemi Csarnok

Győri Audi ETO KC‒MTK Budapest 40-24 (19-13)

Az MTK Budapest gólszerzői: Szabó K. 2, Poczetnyik 5, Andróczki 1, Pelczéder 1, Mészáros-Mihálffy 4, Farkas 3 (1), Dakos 5, Szabó N. 3.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!