Tenisz
Babos Tímea

Kézilabda: hibátlan kezdés az U15-ös bajnokságban

Publikálva: 2023.09.22 Frissítve: 2023.09.20 Kézilabda

Az első meccset végig vezetve nyertük meg, a másodikon viszont az utolsó pillanatokban fordítottunk.

Serdülőcsapatunk nagyrészt az U17-es korosztálynál fiatalabb játékosokból áll, így kettős terhelést kapnak a fiatalok. Hétvégén került sor az U15-ös gyermekbajnokság első fordulójára, ahol két mérkőzést játszottak a mieink. Az első találkozót a NOVA Kézisuli ellen játszottuk, akik ellen végig szoros volt a meccs állása, de folyamatosan nálunk volt az előny, így nem volt kérdéses a győzelem.

A második mérkőzést nagyon rosszul kezdtük, hatgólos előnyt adtunk a Szent István SE csapatának. Az időkérés ugyan jót tett a lányainknak, de két gólnál közelebb így sem jutottunk. A második játékrészben is végig vezetett ellenfelünk, de alakulatunk óriásit harcolt, 4-0-s sorozatot produkáltak az utolsó két percben, amivel megfordítottuk a mérkőzést és egy góllal megnyertük a találkozót.

OGYB LU15 II. osztály VI/B, 1. forduló

MTK Budapest‒NOVA Kézisuli 31-26 (17-14)

MTK Budapest‒Szent István SE 31-30 (13-18)

Báthori Gábor: ‒ Az első forduló nehézsége, hogy kevés információnk van az ellenfelekről, cserébe természetesen rólunk is keveset tudnak. Az első mérkőzésen a NOVA Kézisuli ellen játszottunk, és bár szoros mérkőzésen, de szinte végig vezetve tudtuk megszerezni a két pontot. Tudtam mindenkinek játéklehetőséget és megfelelő pihenőidőt is adni. A második mérkőzés sokak számára emlékezetes marad, és a hihetetlen fordítások című bejegyzésnél az elsők között kerülne elő. 7-1-gyel kezdtünk, és az időkérés után úgy látszott erőre kapunk, de nem sikerült két gólnál közelebb kapaszkodnunk, ráadásul a félidőben újra öt volt a hátrányunk. A második játékrészben sem akart csökkeni a különbség és a két-három találat a félidő utolsó két percéig elkísért bennünket. A lányok megmutatták, miért érdemes napról napra edzeni és készülni! Az utolsó két percet 4-0 arányban megnyertük és az utolsó hat másodpercet leszámítva egyszer sem vezettünk, de a két pontot mégis begyűjtöttük. Hatalmas gratuláció a lányoknak, emberfeletti küzdelem volt!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!