Atlétika
Nagy Marcell

Kézilabda: hazai mérkőzések idegenben

Publikálva: 2022.03.09 Frissítve: 2022.03.09 Kézilabda

Serdülő és ifjúsági együttesünk a ferencvárosi utánpótláscsapatokkal játszottak.

Ugyan mi élvezhettük volna a hazai pálya előnyeit, de a találkozókat az Elek Gyula Arénában rendezték, így igazán otthonosan az FTC lányai érezhették magukat. Március 8-án, 16:30 órától a serdülők, míg 18:30 órai kezdettel ifjúsági gárdánk lépett pályára. Egyik csapatnak sem volt könnyű dolga, ugyanis mindkét korosztályban az FTC együttese a listavezető a tabellán.

A serdülő párharcot mieink kezdték jobban, hiszen 7-6-nál még nálunk volt az előny, de ezután a fradisták vették át a vezetést. 10-9-es állásnál több mint ötperces gólcsend következett mindkét oldalon, amit végül a zöld-fehérek találata tört meg. Nem hagytuk túlságosan nagy előnyre szert tenni ellenfelünket, így csak 15-12-es hátrányban voltunk az éllovassal szemben a szünetben.

A térfélcserét követően jobban elléptek Ballainé Szarka Éva lányai, így vezetőedzőnk a 33. percben időt kért, hiszen sorozatban öt gólt szereztek a zöld-fehérek. Az első félidőben kiválóan küzdöttek Finfera Maximilián tanítványai, ám a második etapban elfáradtak, kijött a különbség a két egylet között, végül pedig 38-20-ra nyertek a ferencvárosiak.

Leány serdülő I. osztály kelet, 17. forduló

MTK Budapest‒FTC 20-38 (12-15)

Finfera Maximilián: ‒ Az első félidő úgy sikerült, ahogy elterveztük, mind támadásban, mind védekezésben megvalósítottuk azt, amit az edzéseken gyakoroltunk. Megszorongattuk ellenfelünket, nagy dicséret illeti a lányokat, mert a listavezető ellen csak minimális volt a különbség a félidőben. A második etapban nagyon küzdött a csapatom, de elfáradtunk, így kijött a differencia a két fél között. Kárász Szonjának jobbulást kívánok, hiszen a mérkőzésen sérülést szenvedett.

Az ifjúsági gárdánkra hasonlóan nehéz találkozó várt, ám olyan nagy lendülettel kezdtek, mint a fiatalabbak. 7-6-nál ők vezettek még, majd a fradisták vették át az irányítást. Molnár Virág 21. percben szerzett góljával még egyenlíteni tudtunk, de a félidőre háromgólos hátrányban mentünk pihenőre.

A második játékrészben 25-18-as fórban volt ellenfelünk, a kék-fehérek trénere ekkor kért időt, hogy rendezze a sorokat. A lányok harcoltak, de szépen fokozatosan nőtt a különbség a két gárda között, Buzsáki Bodza 53. perces góljával mutatott először az eredményjelző tíztalálatnyi különbséget a felek között. A mérkőzést magabiztosan nyerték a zöld-fehérek 41-26-ra.

Női ifjúsági I. osztály kelet, 17. forduló

MTK Budapest‒FTC 26-41 (15-18)

Finfera Maximilián: ‒ Hasonló volt ennek a meccsnek a forgatókönyve, mint a serdülőknél, az első játékrészben mindent beleadva harcoltunk, közel tartottuk magunkat az ellenfélhez. Elől és hátul is szép megoldásokat láttam, de itt is kijött a különbség a fáradtság okán. A nagyarányú vereség ellenére gratulálok a lányoknak, mert kiválóan harcoltak az egész találkozón.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!