Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: így kell elkezdeni a bajnokságot (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.09.07 Frissítve: 2024.09.07 Kézilabda

A félidőben még egygólos hátrányban voltunk, ám a végére nemcsak fordítottunk, de öt góllal felülmúltuk a Dunaújvárosi KKA csapatát.

A többhetes felkészülési időszak után eljött az első bajnoki mérkőzés is, szeptember 7-én ugyanis megkezdte az összecsapások sorozatát csapatunk. A K&H Liga első fordulójában hazai pályán fogadtuk a Dunaújvárosi KKA együttesét, tehát rögtön nehéz találkozóval, igazi rangadóval indult a 2024/25-ös szezon.

Az első meccs izgalma rajtunk látszott jobban, több bizonytalanságból elkövetett hibánk is volt, az első gólunk csak nem akart megszületni. Ellenfelünk már két találatnál járt, amikor Bujdosó-Gerháth Fanni révén mi is megszereztük az elsőt, amire több mint négy percet kellett várni. A rossz kezdés viszont Kubina Molliról nem volt elmondható, hiszen ilyen rövid idő alatt máris két védésnél járt.

A folytatásban aztán utolértük a dunaújvárosiakat, sőt 4-3-nál már nálunk volt az előny. Sikerült két góllal is meglépni, de nem tartott sokáig az előny, gyorsan válaszolt ellenfelünk, sőt negyedóra játék után visszavette a vezetést. A következő percekben az egy ide egy oda elvet követték a felek, egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat.

A 24. percben jött a negatív fordulat, hiszen a 10-8-as állás a piros-fehéreknek kedvezett. A támadásainkon ezúttal nem múlt a zárkózás, a védelmünknek viszont össze kellett kapnia magát ahhoz, hogy csökkenteni tudjuk a különbséget. A szünet előtt Poczetnyik Luca megmozdulása jelentette számunkra az egyenlítést, ám Arany Rebekának még volt rá válasza a túloldalon, így egygólos hátránnyal zárult az első játékrész számunkra.

A második félidőben mindössze huszonkét másodperc kellett Bató Lilinek ahhoz, hogy gólt szerezzen, és ezzel a hátrányunkat megsemmisítse. Ezután következett az adok-kapok, gólra gól volt a válasz, a 40. percben 19-19 volt az állás.

A találkozó következő szakaszában megvolt a lehetősége a vendégeknek arra is, hogy két góllal leszakítsanak minket, de szerencsére ez nem jött össze nekik. Szőke Szonja ezúttal nem hetest, hanem szélső ziccert védett ki, így megkaptuk az esélyt, hogy visszavegyük a vezetést, ami meg is valósult, Poczetnyik Luca kőkeményen belőtte a játékszert Wéninger Alexa kapujába.

A sikerszéria tovább folytatódott, Ferenczy Fruzsina góljával kettővel, majd Bató Lili hétméteresével hárommal vezettünk. A csodapillanatoknak itt még nem volt vége, ugyanis a szemfüles Dávid-Azari Fruzsina labdalopása és találata már a négygólos különbséget jelentette javunkra.

27-23-nál Ferenczy Fruzsina ismét nagyot villant, egy az egyben kicselezte védőjét, és ezzel megszerezte huszonnyolcadik gólunkat, így már öt volt közte. Egy pillanatra sem lehetett kiengedni, hiszen még volt hátra öt perc a meccsből, türelmesnek és pontosnak kellett lenni a legvégéig. Különösen azért, mert a piros-fehérek nem adták könnyen magukat, az ötgólos hátrányukból kettőt már le is dolgoztak az 57. percre. Szerencsére háromnál közelebb nem kerültek, és nyugodt hangulatban játszhattunk le a hátralévő időt, amelyben visszaállítottuk az ötgólos előnyt, és 31-26-ra lezártuk a meccset. 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság 1. forduló

2024. szeptember 07. 15:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

MTK Budapest─Dunaújvárosi KKA 31-26 (14-15)

Játékvezetők: Kiu G., Kiu T.

MTK Budapest: Kubina ‒ Andróczki, Dakos 5, Lapos 1, Hadnagy 1, Bató 5 (3), Tóth M. Csere: Christe, Szőke (kapus), Poczetnyik 6, Bujdosó-Gerháth 2, Dávid-Azari 3 (1), Kekezovity 3, Ferenczy 5, Fekete. 

Vezetőedző: Vágó Attila

Dunaújvárosi KKA: Wéninger ‒ Arany 5 (1), Agócs 1, Borgyos 2, Somionka, Gerháth 4, Sallai 4. Csere: Oguntoye (kapus), Lakatos, Luchies 4, Szalai 2, Paróczy 1, Kpodar, Kellermann 3 (1), Gajdos. 

Vezetőedző: Gulyás Péter

Hétméteresek: 5/4, illetve 3/2.

Kiállítások: 10 perc, illetve 12 perc.

Vágó Attila: ‒ Rangadóra készültünk ls azt is kaptunk, végig nagyon kiélezett volt a találkozó. A második félidőben viszont felkeményedett a védekezésünk, és fontos védések is járultak hozzá, amellyel el tudtuk dönteni a két pont sorsát. Nagyon fontos a továbbiakra nézve, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni a szezont, ez nagy löketet adhat számunkra. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!