Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: ez a két pont nagyon kell

Publikálva: 2022.12.15 Frissítve: 2022.12.14 Kézilabda

A taktikus és fegyelmezett játékot játszó Budaörs lesz az ellenfelünk.

Egyhetes szünet után, december 17-én lépnek pályára újra kék-fehér lányaink, ráadásul hazai környezetben, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. Ellenfelünk pedig a Moyra-Budaörs Handball csapata lesz a 17:00 órakor kezdődő találkozón.

Új vezetőedzőnk, Vágó Attila az események közepébe cseppent bele, hiszen mindössze két nap közös munka után a DVSC SCHAEFFLER ellen már ő irányította a lányokat. Ha ebből a meccsből indulunk ki, akkor mindenképp elmondhatjuk, hogy a folytatásban csak jóra számíthatunk, ugyanis egy másodpercen múlt, hogy pontot lopjunk a tabella harmadikjától.

Azóta eltelt egy hét, amit kőkemény munkával, illetve a hétvégén csapatprogrammal töltöttek a lányok és a stáb. Hétfőtől pedig már a szombati ellenfél volt fókuszban, akik a pontvadászatban eddig remekül szerepelnek, hiszen hat meccsükből háromszor tudtak nyerni, mellyel a tabella hetedik helyén állnak jelenleg. Bravúros győzelmek is bővítik sikereik listáját, hiszen először Kisvárdán tudtak nyerni, majd hazai pályán a Debrecen felett arattak kétgólos győzelmet. Legutóbb az Alba Fehérvár KC-t fogadták, mondhatni könnyedén, 32-26-ra nyertek.

A két csapat tavaly mind a két alkalommal nagy csatát vívott egymással, amiből a budaörsiek jöttek ki jobban, hiszen az első fordulóban megvertek minket, a visszavágón pedig pontosztozkodásra került sor. Ha viszont az összes egymás elleni mérkőzést nézzük, akkor a mérleg nyelve felénk billen, a tizennégy meccs nyolcszor zárult a mi sikerünkkel. Vágó Attila szerint, ha a irányítani tudjuk a találkozó tempóját, itthon tartható a két pont. 

‒ Nagyon taktikus és rutinos játékosokkal tűzdelt csapatot fogadunk, a támadójátékuk fegyelmezett. A mérkőzés kulcsa az lesz, hogy ne hagyjuk ezt, és a mi akaratunkat tudjuk érvényesíteni a Budaörs ellen. Ha azon a sebességen tudunk játszani, amire képesek vagyunk, és a védekezésünk is kellőképpen összeáll, akkor mindenképp itthon kell tartanunk a két pontot.

A rutin ellenfelünk góllövőlistáján is megmutatkozik, hiszen a beálló, Liliia Gorilska vezet, őt pedig Pálos-Bognár Barbara követi a sorban. A harmadik helyen holtverseny alakult ki, Tóth Melinda és Jovovity Jovana között, ám utóbbi játékos találatainak száma már nem fog Budaörsön gyarapodni, ugyanis a Debrecenhez igazolt a balátlövő.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 7. forduló

2022. december 17. 17:00, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Moyra-Budaörs Handball

Játékvezetők: Horváth P. Marton B.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!