Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Kézilabda: esélyünk sem volt a Praktiker-Vác ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.05.06 Frissítve: 2023.05.06 Kézilabda

Már az első félidőben összeszedett tizennégy gólos hátrányunk eldöntötte a mérkőzés kimenetelét.

Továbbra is tizenegy játékossal vágtunk neki a bajnokság következő fordulójának, amit a Praktiker-Vác ellen játszottunk a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. Ellenfelünknél két ismerős arcot is felfedezhettünk, ugyanis Bánfai Kíra, és Marincsák Nikolett az előző szezonban még minket erősített, utóbbi a váci kezdőben is helyet kapott.

Az első kivédekezett támadásunkra bő három percet kellett várni, amikor Győri Barbara fejjel védte a jobbszélső, Diószegi Nikolett próbálkozását, ezzel pedig nemcsak a hárításnak, de ‒ a kétperces kiállítás miatt ‒ az emberelőnynek is örülhettünk. Előny ide vagy oda, a kilencedik percben 7-4-es váci vezetést jegyezhettünk fel, amit Kuczora Csenge találata négygólosra növelt.

A félidő felénél lehetőségünk nyílt, hogy az ötgólos hátrányt háromra csökkentsük, de a közelebb zárkózás helyett 12-6-ra léptek el a vendégek. 13-6-os hátrányban Vágó Attila kihasználta második időkérését is. A szusszanás után sem tudtunk visszajönni a meccsbe, a 22. percben 17-8-ra nőtt a váci előny. Sajnos a Siófokon mutatott jó játékunk ma nem működött, így a 27. percben kialakult a tízgólos különbség. A félidőre pedig az eddigi legnagyobb differenciával, 22-9-es állással mehettünk.

Az első félidőben összeszedett jelentős hátránnyal kezdődhetett meg számunkra a második játékrész, ahol a lehetőségünk megvolt, hogy csökkentsük a különbséget, ám az elkövetett hibáink megakadályozták ezt. A 43. percben továbbra is több, mint tíz találattal voltunk lemaradva, egészen pontosan 26-14-re vezetett Herbert Gábor alakulata.

Létszámban kevesen voltunk, de a sorozatosan elkövetett technikai hibánk annál több volt a hatvan perc alatt. A Prakiker-Vác győzelme egyetlen percig sem forgott veszélyben, szorossá tenni a mérkőzés állását a második félidőben sem tudtuk. A találkozó végét jelentő dudaszó elhangzásakor a félideinél is több lett a különbség, 35-19-re kikaptunk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 23. forduló

2023. május 6. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 300 néző. 

MTK Budapest‒Praktiker-Vác 19-35 (9-22)

Játékvezetők: Altmár K., Horváth M.

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 1, Dakos 3, Mazák-Németh, Szabó L. 2, Kobela 5, Pál 8 (1). Csere: Suba (kapus), Pelczéder, Sallai, Juhász,

Vezetőedző: Vágó Attila

Praktiker-Vác: Bukovszky ‒ Diószegi 4, Ballai B. 2, Kuczora 6, Helembai 4, Marincsák 6, Schatzl 8. Csere: Csizmadia (kapus), Bánfai, Ferenczy 1, Kovalcsik 2, Ballai A., Kovács 2, Kurucz.

Vezetőedző: Herbert Gábor

Hétméteresek: 2/2, illetve 3/2.

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc.

Vágó Attila: ‒ Nehéz helyzetben vagyunk, továbbra is kilenc mezőnyjátékossal és két kapussal kell megoldanunk a mérkőzéseket. A siófoki bravúr után ezen a meccsen sok fegyelmezetlenségből elkövetett hibánk volt, illetve az első félidőben a küzdőszellemmel is elmaradásban voltunk. A második félidőben küzdöttünk, de elfáradtunk, nem tudtunk visszajönni a meccsbe.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!