Kézilabda
Fekete Bozsana

Kézilabda: az U19 és az U17 is vereséget szenvedett

Publikálva: 2024.05.20 Frissítve: 2024.05.20 Kézilabda

Az ifik a Praktiker-Vác, míg a serdülők a Csepel DSE csapatától kaptak ki.

Báthori Gábor alakulata a serdülő bajnokságban az utolsó találkozóját játszotta le, míg az U15-ben még egy forduló vár rájuk a hétvégén. Az U17-es pontvadászatot a Csepel DSE elleni meccsel zárták le, ellenük az első félidő nagyon jól alakult, ugyan az előny a meccs kezdetén a vendégeknél volt, de Kovács Nikolett 14. percben lőtt góljával 8-6-ra már mi vezettünk. A folytatásban fordítottak a csepeliek, de a 26. percben Antal-Futó Petra eredményessége révén újra nálunk volt az előny. A szünet előtti hajrát jobban játszotta le a Csepel DSE, így ők fordulhattak háromgólos előnnyel.

A szünet után elég sok helyzetünk kimaradt, ami lehetőséget adott ellenfelünknek arra, hogy nagyobb különbséggel ellépjen, a 46. percben már 28-18-ra vezettek. Innen sajnos már nem tudtunk visszajönni a meccsbe, remek első félidő után a másodikat sajnos több góllal elveszítettük, végül pedig 41-27-re kikaptunk.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 25. forduló

MTK Budapest‒Csepel DSE 27-41 (13-17)

Az ifik a tabellán harmadik helyen álló Praktiker-Vác csapatát fogadták. A mieink remekül kezdtek, az első tíz percben mi diktáltuk a tempót. Tíz perc után azonban teljesen megváltozott minden, rengeteg helyzetet hagytunk ki, gyönyörű játékokkal hozták helyzetbe egymást a lányok, de a befejezések rendre elakadtak ellenfelünk kapusában. A számtalan kihagyott helyzet megbosszulta magát, már a félidőben kilenc gól volt a hátrányunk.

A második játékrész sem hozott változást, teljesen kicsúszott a kezünkből a találkozó, ami pedig a helyzeteink kihasználását jól tükrözi, hogy nyolcból mindössze három hetest sikerült értékesítenünk, és sajnos ezen kívül is számos tiszta ziccer kimaradt. Kár ezekért a pontatlan befejezésekért, hiszen sokkal szorosabb és jobb meccs is alakulhatott volna a párharcból, amit tíz góllal elveszítettünk. 

LU19 I. osztály, keleti csoport, 25. forduló

MTK Budapest‒Praktiker-Vác 19-29 (6-15)

Kekezovity Marinko: ‒ Nem tudom miért, de az egész meccsen nagyon görcsösen játszottunk. Bár megállapodtunk abban, hogy nyomás nélkül játszunk, és ha lehetőséget kapunk, megpróbáljuk kihasználni. Ennyi kihagyott tiszta helyzet és eladott labda után nehéz bármelyik csapat ellen nyerni a bajnokságban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!