Kézilabda
Fekete Bozsana

Kézilabda: az életéért küzdő Békéscsaba érkezik hozzánk a következő fordulóban

Publikálva: 2024.05.08 Frissítve: 2024.05.07 Kézilabda

Visszavágnánk a lila-fehéreknek, hiszen idegenben döntetlennel zárult mérkőzést játszottunk velük.

Hétvégén nagy diadalt arattunk Dunaújvárosban, ám egyetlen percre sem lehet kiengedni, hiszen pénteken már a Békéscsaba érkezik. Hazai pályán ‒ 18:00 órától ‒ küzdünk meg a lila-fehér csapattal, akik továbbra is a bentmaradásért küzdenek a K&H ligában.

A mieink nagyot küzdöttek szombaton Dunaújvárosban, az első félidőben hatgólos hátrányt szedtünk össze, amit a második játékrészre ledolgoztunk, sőt meg is fordítottuk a meccset. Mi is elléptünk hat találattal, ám a vége így is szorosra sikeredett, szerencsére remekül lehoztuk a végjátékot, így 36-34-re megnyertük a találkozót. A sikerért járó két ponttal megelőztük a DKKA-t, így jelenleg a tabella hetedik helyét foglaljuk el. A bajnokság hátralévő részében tovább gyűjtögetnénk a pontokat, ezt pedig a TAPPE-Békéscsabai ENKSE elleni győzelemmel valósítanánk meg.

Pénteki ellenfelünk nincs ilyen jó pozícióban, hiszen tizenegy ponttal a tizenharmadik helyen áll, azonos pontszámmal a NEKA és a Kisvárda együtteseivel. Élet-halál harcot vívnak a csapatok azért, hogy jövőre is NB I-ben szerepeljenek, így abban biztosak lehetünk, hogy a békéscsabaiak is nagyon motiváltan fognak érkezni a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontba.

Az őszi összecsapás a Viharsarokban is nagyon szoros volt, a félidőben még kettővel vezettek a hazaiak, a második játékrészben ugyan már mi is birtokoltuk az előnyt, de a meccs hajrájába háromgólos hátránnyal mentünk bele. Csapatunk ezúttal is bizonyította küzdeni tudását, hiszen húsz másodperccel a vége előtt egyenlített, így egy ponttal távozott Békéscsabáról.

Vágó Attila: ‒ Nagyon szeretnénk itthon tartani a két pontot, de tudjuk, hogy nehéz találkozó lesz, hiszen a Békéscsaba az életéért küzd. Minket a revans vágya hajt, ugyanis idegenben csak a döntetlen jött össze. Próbálunk a saját játékunkra figyelni és megnyerni a pénteki mérkőzést.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 22. forduló

2024. május 10. 18:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE

Játékvezetők: Altmár K., Horváth M.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!