Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: menekülés a győzelembe

Publikálva: 2024.10.17 Frissítve: 2024.10.16 Kézilabda

Az előző héten a MOL Esztergomot hazai pályán fogadtuk, és a hatodik fordulóban is mi leszünk a pályaválasztók, szombaton a Vác érkezik a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokba.

Az Esztergom elleni mérkőzést sajnos végig a vendégcsapat irányította, nem voltunk sokkal lemaradva tőlük, de az elkövetett hibáink megpecsételték a sorsunkat. Még a sok ki nem kényszerített hiba ellenére is mínusz hatról visszajöttünk egy gólra, de a fordulópontban nem tudtuk átbillenteni a mérkőzést a magunk javára, végül pedig 28-24-re kikaptunk.

Következő ellenfelünk, a váci keret is hasonlóan nagy átalakuláson ment keresztül a nyáron, mint mi, ráadásul ők kettős terhelést kapnak, hiszen a nemzetközi kupában is bizonyítaniuk kell. A sérülésekből adódó problémájuk is azonos a mienkkel, ugyanis két játékosuk szenvedett keresztszalag-szakadást: Kovács Anikóra és Kovalcsik Jázminra hosszú időre kényszerpihenő vár.

Időközben azonban két új érkező is van a csapatnál, külföldi légióskodása után Háfra Noémi csatlakozott az együtteshez, illetve a még sérüléséből lábadozó Tyiskov-Helembai Fanni is a rehabilitációja után már Herbert Gábor rendelkezésére áll majd. Csernyánszki Liliána viszont már nem tart velük a szombati ütközetre, Szabó Nina sérülését követően ugyanis visszatért Debrecenbe.

A Vác az eddig eltelt öt forduló alatt négy pontot gyűjtött, a Vasas SC és a Mosonmagyaróvári KC ellen sikerült nyernie, míg a Székesfehérvártól, a Budaörstől és most szerdán, a MOL Esztergomtól egyaránt kikapott. A váciak lábában tehát már benne van a héten egy meccs, nekik kevesebb idejük lesz felkészülni és regenerálódni szombatra. Bízzunk benne, hogy ebből előnyt tudunk kovácsolni, és meg tudjuk szerezni a szezon második sikerét!

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 6. forduló

2024. október 19. 17:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

MTK Budapest‒Vác

Játékvezetők: Bíró Á., Kiss O.

Vágó Attila: − Az elmúlt mérkőzésekből szeretnénk levonni a konzekvenciákat és a hiányosságainkat javítani. A koncentrációnkat ki kell tolni hatvan percig, biztos, hogy a Vác elleni találkozó is végig küzdelmes és szoros lesz. Szeretnénk itthon tartani a két pontot, de úgy is fogalmazhatnék, hogy a meccs jelszava: menekülés a győzelembe.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!