Atlétika
Krizsán Xénia

Kezd beérni a sok munka

Publikálva: 2020.11.26 Frissítve: 2020.11.25 Röplabda

Vezsenyi Adrienn az első négy fordulóban több mint 15 pontot átlagolt az Extraligában, többek közt olyan ellenfelekkel szemben, mint a Békéscsaba vagy a Nyíregyháza.

– Az előző szezonban a vártnál talán kevesebb lehetőséget kaptál, de az idén abszolút húzóemberré nőtted ki magad. Minek köszönhető ez a pozitív változás?

Időre volt szükségem, hogy felvegyem az Extraliga ritmusát, hogy megszokjam a légkört, nekem az első egy-két év az akklimatizálódásról szólt. Tavaly – ahogy te is említetted – kevesebb lehetőséget kaptam, így az idén igyekszem kiélvezni minden percet, amit a pályán tölthetek, és próbálok felszabadultan, a játék öröméért röplabdázni.

– Kimondhatjuk, hogy életed formájában játszol?

Akár mondhatjuk is. Talán most, 23 éves koromra kezd beérni az a sok munka, amit eddig beletettem. De épp ettől olyan nehéz és mégis gyönyörű a sport, mert nagyon sok időbe telik, amíg az ember eljut erre a szintre, hogy tudatosan tud játszani, mégis élvezni tudja a játékot.

– A szezon előtt sokat beszélgettünk a várakozásaitokról, hogy milyen csapat lesz az idei. Milyen lett?

Nagyjából azt kaptam, amire számítottam. Nagyon szeretem, hogy magyar játékosok alkotják a keretet, ez jelentősen megkönnyíti a kommunikációt a pályán és azon kívül is, nagyon jól kijövünk egymással.

– Mire lehet képes ez a csapat az Extraligában, illetve a Magyar Kupában?

A kupában szeretnénk minél tovább eljutni, a bajnokságban pedig igyekszünk legalább két-három csapatot megelőzni, és minél több meglepetést okozni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!