Tenisz
Piros Zsombor

Kajak-kenu: Tamási Zsombort díjazták a Héraklész Gálán

Publikálva: 2024.01.27 Frissítve: 2024.01.27 Kajak-kenu

Péntek délután a Millenárison rendezték a Héraklész Díjátadó Gálát, melyen a 2023-as év legjobb utánpótláskorú sportolóit díjazták.

Csak emlékeztető gyanánt: a magyar utánpótlás kajak-kenu minden eddiginél sikeresebb évet zárt 2023-ban. Ha csak a két legnagyobb világversenyt nézzük, az auronzói ifjúsági, U23 világbajnokságon 25 arany, 12 ezüst és 7 bronz, a Montemorban rendezett ifjúsági, U23 Európa-bajnokságon 19 arany, 6 ezüst és 5 bronz volt fiataljaink mérlege. Mindezek alapján nem meglepő, hogy a magyar utánpótlássport legjobbjait díjazó Héraklész Gálán is bőven voltak jelöltek a sportágból. 

Klubunk fiatal tehetsége, Tamási Zsombor és Rugonfalvi-Kiss Janka párosa U23-as korosztályban mix K-2 500 méteren lett világbajnok 2023-ban. A Héraklész Gálán ez az eredmény első díjat ért az egyéni sportágak mix csapat kategóriájában. Zsombi edzője Velenszki Tamás, Janka felkészítői pedig Gintl Andrea és Beéné Samu Andrea. A díjakat egyébként ebben a kategóriában Schmidt Gábor, sportért felelős helyettes államtitkár, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, és Gazsó Alida Dóra kétszeres világbajnok kajakos adta át. 

Fotó: NSÜ

Forrás: kajakkenusport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!