Atlétika
Jankovics Dániel

Kajak-kenu: Opavszky Márk a világbajnoki keretben

Publikálva: 2024.08.20 Frissítve: 2024.08.20 Kajak-kenu

Sportolónk mix K4 500 méteren száll hajóba Üzbegisztánban.

Augusztus 23-25. között az üzbegisztáni Szamarkand ad otthont a nem olimpiai versenyszámok gyorsasági kajak-kenu világbajnokságának, amelyen összesen huszonkét magyar versenyző vesz részt, köztük kék-fehér sportolónk, Opavszky Márk is. 

Megszokhattuk már, hogy az olimpia évében nem rendeznek világbajnokságot a sportágban, idén azonban a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) szakít a hagyománnyal. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első nem olimpiai számos vb-t valójában 2020-ban Szegeden rendezték volna, ám akkor a pandémia átírta az előzetes forgatókönyvet.

Ráadásul a helyszín is különleges, Üzbegisztánban ugyanis korábban még soha nem rendeztek felnőtt világbajnokságot. Ahogy a nevében is benne van, csak olyan számokban lesz verseny, amelyek nem szerepeltek a nemrég véget ért párizsi olimpia programjában.A válogatónak minősülő Ma Santé & Beauté Clinique Felnőtt Magyar Bajnokságot követően Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány egy 22 fős csapatot állított össze, amelyet az MKKSZ Versenysport Bizottsága támogatott, az Elnökség pedig jóváhagyott.

A szövetségi kapitány keretében helyet kapott Opavszky Márk is, aki mix K4 500 méteren indul  Ujfalvi Laurával, Kőhalmi Emesével és  Balogh Gergellyel. 

Forrás: kajakkenusport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!