Tenisz
Fucsovics Márton

Kajak-kenu: Sevillában készülnek

Publikálva: 2023.11.10 Frissítve: 2023.11.10 Kajak-kenu

Legjobb kajakozóink és klasszis kenusunk, Korisánszky Dávid is Spanyolországban készül a szezonra.

Szakosztályvezetőnk, és kajakozóink edzője, Velenszki Tamás mellett négy kajakosunk (Panyik Zsombor, Szendy Maximilián, Opavszky Márk és Tamási Zsombor) és egy kenusunk (Korisánszky Dávid) készül a válogatottal Sevillában.

Panyik Zsombor így fogalmazott az edzőtáborral kapcsolatban:

– Sevilla gyönyörű város, ahol fantasztikus edzeni. Az időjárás az otthonihoz képest mondhatni tökéletes, és emiatt a vízi munkát is problémamentesen el lehet végezni, ami nagyon jó alapokat ad a jövő évre nézve. A hangulat is tökéletes, mindenki kedves és a csapat is nagyon összetartó.

Szendy Maximilián szintén rendkívül élvezi a munkát:

– Nagyon szeretek Sevillában edzeni, mert minden adott a hatékony munka elvégzéséhez, az időre és a hangulatra sincs panasz. Elsősorban a párosok, illetve négyesek összerakásáról szól ez a tábor, és az eddigi edzéseket elnézve nem hiába jöttünk ki, sok következtetést le tudunk vonni az itt elvégzett munkából.

A tavasszal az MTK-ba igazoló Tamási Zsombor is jól érzi magát a festői spanyol városban:

– Sevillába mindig nagyon szívesen jövök edzeni, nagyon sokáig van fent a nap, ezáltal nagyon jó idő van a csapathajós edzésekre, ami miatt kijövünk. Szeretek ezzel a csapattal készülni, jó a hangulat a parton és ez sokat hozzá tud dobni az edzőtáborhoz. A vízi munkával eddig maximálisan elégedett vagyok, szerintem sok pozitív tapasztalattal fogunk hazamenni, amiből lehet építkezni a jövő évre.

A tavaly fantasztikus évet záró Opavszky Márk így vélekedik az edzőtáborról:

– Egészen modern edzőközpontban vagyunk, ahol minőségi munkát tudunk végezni, ami fontos lehet a jövő évre nézve, mind az egyes, mind a csapathajós teljesítményeket tekintve. A kedvezőbb időjárásnak köszönhetően jóval több vízi munkát is el tudunk végezni, mint az otthoniak, ami a javunkra válhat. Itt igazából a cél a jövő évi csapathajók kialakítása. Fontos, hogy az olimpiai válogatón lesz páros és négyes versenyszám is. Jól dolgozik a csapat, és mindenki próbálja a legjobbját nyújtani így késő ősszel. Szeretek Sevillában lenni mivel vidám város számomra, és jól érzem itt magam. Jövőre is örömmel fogok visszajönni.

Kenusunk, Korisánszky Dávid kvótát szerzett Magyarországnak C2 500 méteren Fekete Ádámmal, így természetesen ő is gőzerővel dolgozik a jövő évi sikerekért:

– Ez volt a 2024-es felkészülés első edzőtábora, amivel lezártuk a vízi felkészülést. Elsősorban ez ráhangolódás volt a keményebb hetekre. Nagy menetelés lesz, mert márciusig minden hónapban leszünk egy hetet Dunavarsányban edzőtáborban, utána pedig Dél-Afrikában fogjuk folytatni a vízi munkát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!