Kézilabda
Farkas Johanna

Jászberény oda-vissza (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.12.12 Frissítve: 2014.12.15 Röplabda

Három forduló óta veretlen az MTK Budapest. Teljesítményével a csapat a hetedik helyre jött fel.

Az MTK Budapest izgalmas és nehéz visszavágó-mérkőzésre készült otthonában, a Jászberényi RK ellen. A tét a tabella első nyolc csapata közé zárkózás volt.

Szél Mártáék az „odavágón” magabiztos győzelemmel gyűjtötték be a három pontot. Remélték, ez a második mérkőzésen sem lesz másképp. Esélyüket növelte a hazai pálya, no meg az is, hogy a vendégeknél három meghatározó játékos is megbetegedett.

Persze, a Jászberény mestere, Deme Gábor nem erre alapozta idegenbeli félelmét. Sokkal inkább arra, hogy a fővárosiak az elmúlt hetekben igencsak kiismerték a jászsági taktikát.

Talán így volt, hiszen az MTK végig magabiztosan püfölte a labdát. Az első szettet is ők kezdték jobban. A technikai szünetig nem volt baj a lendülettel. Azt követően azonban előbb 9-8-ra, később 16-16-ra zárkóztak a jászberényiek. Míg hazai oldalon Oláh János másodedző a kommunikációt, addig a vendégeknél Deme Gábor mester a stabil állóképességet hiányolta. A majd húszperces szett végül 25-20-as hazai vezetéssel ért véget.

A következő játszmát ismét a hazaiak nyitották jól. Ezt bizonyítja, hogy 5-0-nál Deme Gábor időt kért. Azután a technikai szünet ismét megzavarta a hazaiak játékát, a berényiek előbb 9-6-ra zárkóztak, majd 13-13 után átvették a vezetést. A továbbiakban „adok – kapok játékot” és out – sorozatot láthatott a közönség.  A szett az egyik néző fejelésével zárult, az elsőhöz hasonlóan 25-20-al.

A harmadik játszma jászberényi vezetéssel indult. 2-3-mas állás után felocsúdtak a vendéglátók és feljöttek 6-6-ra. Vendégeik azonban nem adták könnyen a győzelmet, becsülettel küzdöttek. Mindezzel együtt hibát hibára halmoztak, és ez megbosszulta magát. Mesterük néha csak annyit mondott: „ha ilyen labda leesik, azt meg is érdemeljük”. 18-18 után Dégi Barbaráék játéka dominált, akik végül 25-13-mal zárták a játszmát, és 3-0-ra nyerve a találkozót.

Ez pedig azt jelenti, hogy az MTK Budapest helyet cserélt a Jászberényi RK-val, vagyis a hetedik helyre lépett.

MTK Budapest – Jászberényi RK 3-0 (25-20, 25-20, 25-23)

Jászberény oda-vissza (GALÉRIA)

Szél Márta vezetőedző (MTK Budapest): – Végtelenül boldog vagyok, hiszen gyönyörűen küzdöttek a lányok. A Jászberény semmivel nem lett rosszabb, mi azonban fel tudtunk pörögni és képesek voltunkj azt játszani, amit egész héten gyakoroltunk. Bár korábban azt nyilatkoztam, hogy bármennyi ponttal elégedett lennék, a második szettben már nem értem volna be az 1 ponttal.

Deme Gábor vezetőedző (Jászberényi RK): – Sajnos, a csapatunk ebben a formában erre képes. Nem haragszom a játékosaimra, képességbeli problémáink vannak. Ez belügy, amit majd szépen át kell gondolnunk. A bajnokság elején az első nyolcba kerülés volt a cél, ez azonban most már rizikós.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!