Kézilabda
Dakos Noémi

Hajnalban, Marcival és Timivel rajtol az Australian Open

Publikálva: 2021.02.07 Frissítve: 2021.02.07 Tenisz

Az MTK Budapest két klasszis teniszezője, Babos Tímea és Fucsovics Márton egyaránt megkezdi szereplését hétfőn az évnyitó Grand Slam-viadalon, a 61.6 millió amerikai dollár összdíjazású Australian Openen.

Nagy port kavart kedden, amikor kiderült, hogy az ausztrál nemzetközi nyílt bajnokság női párosversenyének címvédője, Babos Tímea és Kristina Mladenovic ezúttal nem lép pályára párosban a hétfőn kezdődő keménypályás tornán. A Nemzeti Sport több forrásból is úgy értesült, hogy Mladenovic lábsérülés miatt csak az egyesre szeretne koncentrálni. A hírt érdeklődésünkre megerősítette Babos Tímea, aki rettenetesen csalódott, és gyors gyógyulást kíván francia társának.

A történtekről a hivatalos Facebook oldalán, videóban számolt be a párosban négyszeres Grand Slam-győztes teniszezőnő:

Tímea egyesben persze pályára lép, első ellenfele a világranglista 123. helyezettje, Ysaline Bonaventure lesz Melbourne-ben. A mérkőzést magyar idő szerint hétfő hajnalban, 2 óra 30 perckor rendezik.

A legutóbbi Australian Openen egészen a negyedik körig menetelt Fucsovics Márton, akinek ezúttal nem indult zökkenőmentesen a verseny: karanténba kellett vonulnia, miután az egyik szállodai alkalmazott koronavírustesztje pozitív lett. Az eset 500-600 embert érintett, ugyanis a játékosokon kívül a stábtagoknak és a hivatalos személyeknek is elszigeteltségbe kellett vonulniuk, és tesztelték őket. Kiderült, nincs miért aggódni; Marci negatív tesztet produkált.

Fucsovicsot jelenleg a világ 55. legjobb teniszezőjeként tartja számon az ATP ranglistája; az első fordulóban a lajstromban 125. Marc Polmansszal kell megküzdenie 2.30 órától, aki egyébként a hazai pálya előnyét élvezi.

Továbbjutás esetén Marci a Stan Wawrinka (ATP–18.)–Pedro Sousa (ATP–108.) párharc győztesével találkozik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!