Atlétika
Szabó Beatrix

Esport: ötödik hely a bajnokságban

Publikálva: 2024.03.13 Frissítve: 2024.03.13 eSport

A szezon közben hullámvölgybe került EA Sports FC Pro Clubs csapatunk, de az új taktika ismét lendületet adott.

2024. január 14. és március 3. között, tizenkét csapat részvételével zajlott a Hungarian Pro Clubs League (HPCL) 16. szezonja.

Az előző kiírásban elért második hely után úgy vágtunk neki ennek a bajnokságnak, hogy szeretnénk hasonló, vagy még jobb eredményt elérni mind hazai, mind nemzetközi szinten. Éppen ezért az előző idényben remekül működő felállást átmentettük és jó formában vártuk a szezonkezdetet.

Azonban az első néhány forduló után nem várt nehézségekbe ütköztünk. A bajnokságban számos csapat a várakozásokat felülmúlva teljesített, valamint a túlzott magabiztosságunknak köszönhetően több mérkőzésen vesztettünk pontokat. A hatodik játéknap végén, a 18. forduló után a négy-négy győzelem és vereség mellett tíz döntetlen szerepelt az eredményeink között. Ebben az időszakban jött elő az „MTK-betegség”, amelynek következményeként már inkább az volt a kérdés, hogy melyik meccsünk nem zárul döntetlennel. Ráadásul eközben a legjobb 32 között kiestünk a Magyar Kupából, miután 4-2-es vereséget szenvedtünk a Veszprém Futsal ellen.

Ekkor változtattunk a taktikánkon. Mivel a bentmaradás már biztos volt, így kockázatosabb stratégiával vágtunk neki az előttünk álló találkozóknak. Szerencsére bejött az új impulzus, és – a bajnok Puskás Akadémiához hasonlóan – öt győzelemmel fejeztük be a bajnokságot. A szezont végül 34 ponttal az ötödik helyen zártuk.

Csapatunk emellett a nemzetközi porondon is szerepel. A Virtual Pro Gaming (VPG) EU harmadosztályában, a Premier C-ben az egész idényben próbáztattunk új játékosokat, illetve itt teszteltünk új taktikánkat is. Emiatt ebben a ligában is hullámvölgybe kerültünk, de a magyar bajnokságban tapasztalt pozitív változások hatására elmozdultunk a kiesőzónából, sőt a középmezőny sincs messze. Reméljük, hogy ez a javuló tendencia kitart a HPCL 17. szezonjára is.

Csapatkapitányunk, Rácz András értékelte a 16. idényt:

– Régen nem volt ilyen motivált és mély a keret, úgyhogy remélem, profitálunk ebből és visszakerülünk oda, ahova tartozunk: az élmezőnybe.

Képek forrása: Hungarian Pro Clubs League Facebook-oldala

Szakosztályunk támogatói:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!