Atlétika
Moravcsik Angéla

Esport: ezüstéremmel zártuk a HPCL 15. szezonját

Publikálva: 2023.12.20 Frissítve: 2023.12.20 eSport

Mindössze két pont hiányzott a bajnoki címhez.

2023. december 10-én Pro Clubs csapatunk lejátszotta a Hungarian Pro Clubs League 15. szezonjának utolsó két mérkőzését. A játéknap előtt még versenyben voltunk a bajnoki címért. Az aranyéremhez az kellett, hogy mindkét találkozónkat megnyerjük és a rivális SC Sopron SMAFC pontot veszítsen, hiszen mindkét együttes 40 ponttal állt a tabellán.

MTK Budapest – DVTK 2-0

A 64. percben szögletet követően Rácz András beadását a kapus nem tudta kiütni, a hosszú oldalon pedig az egyik vendégjátékos a saját kapujába fejelt, így megszereztük a vezetést. A mérkőzést a hosszabbításban döntöttük el. Balásfalvi szerzett labdát a félpályánál, majd Falclownnak fejelte, aki egyedül tört kapura és meglőtte második találatunkat.

MTK Budapest – PMFC 0-0

Az első félidőben inkább mi veszélyeztettünk, ellenfelünknek nem igazán akadt gólhelyzete. A második játékrész már kiegyenlítettebb játékot hozott, azonban gólt egyik csapat sem tudott szerezni.

Mivel a Sopron mindkét meccsét megnyerte, ezért – mindössze két ponttal lemaradva – a második helyet szereztük meg a bajnokságban. A bronzérmes pozícióban a TrollFoci-Hálószaggató végzett.

Az idény végén Rácz András értékelt:

– A csapat nagyot küzdött a szezon végéig. Sajnos a bajnokság elején beragadtunk, az első fordulókban nem sikerült a megfelelő taktikát megtalálnunk. Pár csapatmegbeszélés után másik felállással új lendületet kaptunk, így végig top4-ben tudtunk maradni. Az utolsó fordulókban a körbeveréseknek köszönhetően abban a helyzetben találtuk magunkat, hogy akár elsők is lehetünk, de végül ez nem sikerült. Itt szeretném megragadni az alkalmat, és gratulálni a Sopronnak a bajnoki címhez.

Csapatkapitányunk elmondta, a közösen megalkotott játékrendszer volt az alapja az eredményes szereplésnek.

– Valószínűleg ez a második hely volt a realitás ebben a szezonban. Rengeteg próbálkozásunk volt, nemcsak a felállásban, de a kezdő tizenegy összeállításában is. Talán ebben a szezonban volt a legtöbb pályára lépő játékosunk. Úgy gondolom, jól működő játékrendszert sikerült megalkotnunk, amibe egytől-egyig mindenki beletette az idejét és a tudását. Ezt köszönöm minden játékosomnak és segítőmnek.

Emellett Andris Pro Clubs csapatunk terveiről is mesélt.

– A jövőben mindenképp szeretnénk a hiányposztokra igazolni, ahol még szükségünk lehet tapasztalt játékosokra. Január 14-én kezdődik a tizenhatodik szezon, mindenképp azon leszünk, hogy hasonló, vagy akár még jobb eredményeket tudjunk elérni mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten.

Szakosztályunk támogatói:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!