Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Esport: újabb elsőségek a virtuális pályákon

Publikálva: 2022.10.26 Frissítve: 2022.10.26 eSport

Endrődi Dominik fordított stratégiával győzte le riválisait, Rocket League csapatunk pedig a második selejtezőn bizonyított.

Szimulátor: 

Október 19-én, szerdán a szaúd-arábiai Dzsiddában ültek volán mögé a HES ezüst kategóriájának pilótái. Endrődi pole-pozícióból indulhatott, miután három tized másodperccel teljesített gyorsabb kört a második helyezett HexBencénél.  

A rajtot követő oda-vissza helycserét követően az első helyen haladhatott szimulátorosunk, aki a mezőnnyel ellentétben a fordított stratégiát választotta. A sárga oldalfalú közepes abroncsokon rajtolt, majd a legkeményebb keverékre váltott.  

A verseny második szakaszában a kerékcserét követően még mindig vezetett szimulátorosunk, amikor a lágyabb keveréken autózók egyre inkább utolérték. Mivel az autó beállításait az egyenesekre hegyezte ki, így sokkal magasabb végsebességgel haladhatott az előzések fő színterén. Többször cseréltek helyet az élen, de jó ERS-használattal és helyezkedéssel újabb győzelmet aratott.  

Az osztrák Spielberg következik, amely sprintfutammal indul. Mindez azt jelenti, hogy a sprintfutam rajtrácsa a jelenlegi tabella fordított sorrendje lesz. Az utóbbi futamok sikereinek köszönhetően az egyedi számítás alapján a mezőny végéről indulhat pilótánk, aki röviden úgy harangozta be a következő futamot, hogy: 

– Izgalmas lesz! 

Rocket League: 

A fehér csapatot követően október 23-án a kékek is kvalifikálták magukat az Acer Predator League második selejtezőjéről a november 12-én esedékes nemzeti döntőbe. A két MTK-csapat mellett a Budapest Five és a WiLD Multigaming alkotja a finálé mezőnyét.   

A hétvégén megrendezésre kerül az első Pyramid Cup. A 240 ezer forint összdíjazású torna egyedi formátuma értelmében a nyolc meghívott csapat „Best of 5" mérkőzéseken 3v3, 2v2 és 1v1 módban is megvívnak egymással. 

Szakosztályunk támogatója: 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!