Atlétika
Nemes Rita

Esport: négy egyéni FIFA játékossal vágunk neki a következő szezonnak

Publikálva: 2022.07.25 Frissítve: 2022.07.24 eSport

Kialakult a FIFA 1v1-es játékoskeretünk a következő szezonra. Gódor Donát, Horváth Gábor, Majorosi Krisztián és Pápai Bálint képviselik majd szakágunkat a FIFA 23-ban.

A FIFA 23 ősszel megjelenő szoftverén négy 1v1-es játékosunk méreti meg magát hazai és nemzetközi porondon. Szezon közben Gódor Donát mellé három egyéni játékos csatlakozott: a Future Management pártfogása alá tartozó Horváth Gábor, az első MTK-s évét nagyszerűen teljesítő Pápai Bálint, illetve Majorosi Krisztián, aki rövid kitérőjét követően tért vissza egyesületünkbe. A négyesnek nemcsak egyéniben, hanem akár párosban is bizonyítania kell majd az új szoftveren, így rendkívüli versenytapasztalatokkal rendelkező szakágvezetőnknek, Majorosi Krisztiánnak eszerint kell felkészíteni a srácokat az őszi kezdésre.


 

Horváth Gábor, azaz HorvathG_ csatlakozásának körülményeiről és jövőbeli céljairól számolt be:

A K&H e-kupa FIFA 22 1v1 versenyén a második helyet sikerült megszereznem, ezután érdeklődött irántam az MTK Budapest, Magyarország egyik legnagyobb sport- és e-sportcsapata, ami óriási megtiszteltetés. Nagyon várom az együttes munkát és a közös sikereket. Céljaim között szerepel, hogy szeretném bővíteni a tevékenységeimet, és belevágnék az online platformokon történő élő közvetítésekbe, illetve aktívabban tevékenykednék a közösségi médiában is. Szeretnék minél jobb eredményt elérni a HUNESZ Mastersen és a közelgő versenyeken. FIFA 23-ban nemzetközi sikereket is szeretnék elérni a csapattal.

Majorosi Krisztián, a csapat vezéregyénisége is válaszolt kérdéseinkre:

– Milyen célokkal vágsz neki második MTK-s korszakodnak? 
Természetesen szeretnék most is minél jobb eredményeket elérni, de emellett nagy figyelmet fordítanék arra, hogy fiatal játékosokat tudhassunk az egyesületben, akiknek segíthetek a bennük rejlő potenciál elérésében.

Mennyit változtak az erőviszonyok a generációváltással? Hová sorolnád magad a PS5-ös hazai mezőnyben?
1v1-ben egyre inkább bővül azon játékosok száma, akik bármikor okozhatnak meglepetést adott versenyen, de még mindig ugyanazokat sorolnám az előkelő helyekre. Ők uralták a mezőnyt az elmúlt években, ezért is nehéz magamat elhelyezni azon a bizonyos ranglistán, de legjobb tízes helyezést meg merek kockáztatni.

Milyen eredményeket értél el az elmúlt időszakban?
A külön töltött idő alatt sikerült a V4 Future Sports Festivalon 2v2-es módban második helyet szereznem, ahol Magyarországot képviselhettem. Szintén ebben a formátumban remek eredményt értünk el az EA Sports által szervezett Milan Openen. Kijutottam emellett az Országos Gaming Expóra (OGEX), ahol nem tudtam elérni az általam kitűzött helyezést. Nagyon remélem, hogy a következő szezonban is szerepet kap a 2v2, ahol tudom, hogy az MTK-n belül is lesz olyan játékos, aki mellett szívesen harcba szállok.

Pápai Bálint pedig a negyedik osztályból induló karrierjét mutatta be:

A 2014-es volt első FIFA széria, amivel játszottam, de az Ultimate Teamet csak 2015-ben kezdtem el. A Pro Clubs világába 2016-ban csöppentem bele, ahol az első idényemben rögtön sikerült a szezon csapatába bekerülnöm. A tanulás miatt szüneteltettem a pályafutásomat, a FIFA 21-ben viszont ismét pályára léphettem a ligában. A negyedosztály megnyerését követően csatlakoztam az MTK-hoz, ahol többen is ismertek korábbról. A célom, hogy a következő szezonban sikereket érjek el egyéni-, illetve csapatszinten is, mint például a bajnokság, azaz a HPCL megnyerése vagy a rangosabb 1v1 versenyeken való részvétel.

 

Szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!