Atlétika
Krizsán Xénia

Esport: Mindkétszer Batik jelentette a különbséget

Publikálva: 2021.05.19 Frissítve: 2021.05.19 eSport

Tizenegy nagyszerű teljesítmény kellett ahhoz, hogy mindkét riválisunkat le tudjuk győzni.

Május 16-án, vasárnap két riválisunkkal mérkőztünk meg a Magyar Pro Clubs Bajnokságban (HPCL). A tavalyi ezüstérmes HELL Honvéd mellett a felcsúti Puskás Akadémia eSport igyekezett megnehezíteni dolgunkat, utóbbi gárda szerette volna növelni előnyét a tabella élén.

HELL Honvéd–MTK Budapest esport 0-1

Az első lehetőség előttünk adódott, amikor a 29. percben a hazai kapu előtti kavaródást nem sikerült kihasználnunk. A védők létszámfölényüknek köszöhetően visszaszerezték a labdát, majd tisztázni tudtak. Az első játékrészben négy kísérletet jegyezhettük fel, mindannyiszor mi vettük célba Szűcs kapuját.

A játék képe a második félidőre sem változott, hiszen egyik fél sem mert kockáztatni a rövid mérkőzésen, amelyből ráadásul egyre kevesebb idő volt hátra. A három pontot mégis sikerült megszereznünk, miután a 84. percben nagyszerű helyzetben tudtuk leszerelni a hazaiak játékosát. A kispesti középpályások lemaradtak Kissről, aki a gólpasszt adó Rácznak továbbított,  majd irányítónk megtalálta Batikot. Szélsőnk három ember gyűrűjében tudta üresre játszani magát, és a kapuba lőtt.  

Az odavágóhoz hasonlóan ismét egy gól döntött a tavalyi idény két legjobb együttese között.

MTK Budapest esport–Puskás Akadémia eSport 2-1

A találkozó eleje a védelmek csatájáról szólt. A felcsútiak három hátvédje is a nemzeti együttes tagja, csapatunk pedig a legkevesebb találatot kapta a bajnokságban. A felek tökéletesen igazolták ezeket a tényeket, hiszen a csatárok nem találtak rést a pazarul védekező játékosokon.

A csendet a vendégek büntetője törte meg, amikor Majorosi buktatta ellenfelét. A tizenegyest Szilvasán értékesítette, a kapu közepébe helyezte a labdát az elvetődő Bíró lábai mellett.

Az előző idényhez hasonlóan ismét remekül játszva tudtunk reagálni a kapott gólra, és Kiss Ákos gólja egyenlítést ért a 69. játékpercben. Az univerzális játékos már a negyedik poszton lépett pályára.  

A találkozó sorsát ismét Batik Gergő döntötte el, aki átvétel nélkül lőtt a felcsútiak kapujába, elvéve ezzel veretlenségüket.

Riválisaink mindegyike vesztett pontot, aminek köszönhetően átvettük a vezetést a tabellán.

Nagycsapatunk mellett akadémiánk is vezeti osztályát.  

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!