Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Esport: megnyerte a Hungarian Open tavaszi szezonját Rocket League-csapatunk

Publikálva: 2024.06.19 Frissítve: 2024.06.19 eSport

A bajnoki cím mellett a legértékesebb játékos díját is MTK-s kapta.

A 2024-es tavaszi idény március 16-án kezdődött, a csapatok pedig több mint két és fél hónapon keresztül, három eseményen gyűjtötték a pontokat azért, hogy részt vehessenek a nagydöntőben. Együttesünk először második, majd a második és harmadik alkalommal is harmadik helyen végzett. Az összesített táblázaton harminc pontot szereztünk, így – a Spirit Gaming és a mindegyik eseményt megnyerő Hungarikum mögött – harmadikként jutottunk a tavaszi fináléba.

A Spring Finals a legjobb nyolc csapat részvételével zajlott. A csoportkör első két fordulóját két győzelmmel kezdtük. A harmadik kör tétje az volt, hogy melyik együttes kap kiemelést az egyenes kieséses szakaszban, ahová hatan jutottak tovább. A Spirit Gaming az előző események során többször is jobbnak bizonyult nálunk, ami külön motivációt adott csapatunknak. Ezúttal nekünk sikerült megtalálnunk a győztes taktikát, és cserejátékosunk, Gellén „ProfessorvF” Gergely beugrásával 4-0-ra múltuk felül ellenfelünket. Ennek köszönhetően veretlenül, +9-es szettaránnyal a „B” csoport élén végeztünk és az elődöntőben kezdhettük meg a rájátszást.

Az egyenes kieséses szakaszban fokozódtak az izgalmak. A párharcok négy győzelemig tartottak (BO7) és a legjobb négy között mindkét összecsapás a hetedik meccsen dőlt el. Csapatunkat a – negyeddöntőben az Illés Akadémia Spiritet legyőző – Lenovo Legion Honvéd szorongatta meg. Ráadásul a párharc a magyar Rocket League-versenyek történetének harmadik legnagyobb hosszabbítását hozta, miután a hatodik mérkőzésen 8 perc 36 másodpercet kellett várni a szettgyőzelemért járó találatra. A hetedik, mindent eldöntő meccs is aranygóllal dőlt el, 3 perc 53 másodperccel a rendes játékidő után született a találat, amivel összesítésben 4-3-ra nyertünk. Érdekesség továbbá, hogy ez lett a leghosszabb párharc a tiszta játékidőt tekintve 47 perc 29 másodperccel.

A másik elődöntőben a legnagyobb meglepetésre a Spirit Gaming 4-3-ra legyőzte a Hungarikum együttesét, így ismét a CokeHUN, DARKSIDE, trolley, Bency (csere) összeállítású csapattal kellett megküzdenünk a döntőben.

A lendületünket szerencsére sikerült átmentenünk és a fináléban 4-1 arányban múltuk felül a Spirit Gaming együttesét. Így csapatunk hosszú idő után újra bajnoki címet ünnepelhet, amely már a harmadik. A Hungarian Open érában utoljára 2020-ban sikerült diadalmaskodnunk, akkor az első és a második szezont nyertük meg.

A szervezők a Spring Finals legértékesebb játékosának (MVP) Zubor Ádámot választották.

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open 2024 tavaszi szezonját megnyert MTK Budapest összeállítása: Yem „richmond” Richárd (csapatkapitány), Zubor „Gogi” Ádám, Juhász „mateos” Máté, Gellén „ProfessorvF” Gergely (csere).

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!