Kézilabda
Kekezovity Anna

Esport: Jönnek a legfiatalabb esportbajnokok

Publikálva: 2021.07.23 Frissítve: 2021.07.23 eSport

Szombaton rendezik meg a K&H Junior Rocket League Kupa döntőjét, péntek délelőtt tartották meg az eseményt megelőző sajtótájékoztatót.

Budapest, 2021. július 23. – Szombaton indul a második K&H Junior Rocket League Kupa döntője a legkiválóbb csapatok részvételével, a fiatalabb generáció is lehetőséget kap megmutatni tehetségét és elképesztő gyorsaságát. Két selejtezőkör után harmincnyolc csapatból a hat legjobb került be a döntőbe, ahol az MTK Budapest és a Future Gaming csapatával kiegészülve nyolcan küzdenek meg a bajnoki címért. 

Az esportban különösen fontos a reakcióidő, a gyors döntésképesség és a testi-lelki állóképesség. Az esportolók akár percenként háromszáz alkalommal nyomják meg valamelyik gombot, és legalább öt döntést kell hozniuk másodpercenként. Ezt a feszített tempót csak a legfiatalabb korosztály bírja. „Az ifjabb versenyzőknek szükségük van arra, hogy visszajelzést kapjanak, és lássák, miben kell még fejlődniük, hogy nemzetközi szinten is jól teljesíthessenek” – magyarázta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

„Ezért indítottuk tavaly a K&H Junior Rocket League Kupát, hogy a fiatalabbak is kibontakoztathassák tehetségüket. A választásunk nem véletlenül esett éppen a Rocket League-re. Amellett, hogy nagyon pörgős, a többi esport közül is kiemelkedik meredeken növekvő népszerűségével. A legfrissebb becslések szerint 99,5 millióan játsszák világszerte, ezzel a fiatalabb korosztály körében az egyik legkedveltebb játék” – fűzte hozzá Horváth Magyary Nóra. 

A július 24-én, szombaton zajló fináléban a két selejtezőkörből bejutó hat együttes két meghívott klubbal, a Magyar Rocket League Bajnokság (Hungarian Open Season 3) második és harmadik helyezettjével, az MTK Budapesttel és a Future Gaminggel kiegészülve az Új Hidegkuti Nándor Stadion Esport Arénájában csap össze a kupáért. „Az idei versenyen csapatonként már három-három játékos küzd meg egymással a tavalyi kettő-kettő helyett. A döntő mezőnye a nyílt és ingyenes jelentkezési időszak után, két kvalifikációs kört követően alakult ki – mondta el Lanka Máté, a Hungarian Rocket League Tournaments alapítója, az esemény társszervezője. – A játék iránt a nézők is hatalmas érdeklődést mutatnak. Idén közel kétszer annyian kapcsolódtak be eddig az online közvetítésekbe, mint az első kupán.”

A kupa szervezését egyesületünk fogja össze, hiszen a hagyományos sportegyesületek közül mi vágtunk bele először az esportba.

Yem "richmond" Richárd, Rocket League-csapatunk kapitánya bizakodó a küzdelmeket megelőzően. Véleménye szerint fontos a megfelelő felkészülés, amiben az Új Hidegkuti Nándor Stadion Esport Arénája nagyszerűen kisegítette őket. Emellett kiemelte, hogy az online „bootcampet" a fizikai edzéssel egészítik ki, és ezzel lehetnek igazán sikeresek, illetve a folyamatos gyakorlással. 

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!