Tenisz
Piros Zsombor

Egy hónappal közelebb a rajthoz

Publikálva: 2021.08.10 Frissítve: 2021.08.10 Kézilabda

Mazák-Németh Csillával beszélgettünk az első négy hét tanulságairól.

– Az első és legfontosabb kérdés: hogy vagy?

Köszönöm szépen, fáradtan ugyan – mint az egész csapat–, de nagyon jól vagyok.

– Lassan már egy hónapja megy felkészülés. Hogy halad a munka?

Hihetetlen, hogy már egy hónap eltelt, szerencsére ennyivel is közelebb a bajnokság! Rengeteget edzünk, dolgozunk, de hangulatra nincs panasz.

– Ha már szóba hoztad! Milyen az öltözői hangulat? Formálódik már a közösség?

Sok új játékos van a csapatban, de nagyon kedvesen fogadtak minket, az első perctől kezdve jó a hangulat az öltözőben. Remélem, hogy ez majd a pályán is visszaköszön majd.

– Hogy halad a csapatépítés a pályán?

Szépen, lassan ugyan, de halad. Az újaknak még kell kis idő, hogy ráérezzenek az új taktikára, ráadásul Vova a korábbi figurákon is változtatott, így a „régieknek” is van tanulnivalójuk. Szerencsére bőven időben kezdtük az alapozás, és a bajnokság is a megszokottnál egy héttel később kezdődik, így lesz időnk összerázódni.
– Túl vagytok már egy-két edzőmeccsen. Milyenek az első benyomások?

A csapategység lehet a legerősebb fegyverünk. Az már most nyilvánvaló, hogy küzdeni, hajtani fogunk egymásért a pályán, és persze a védekezés meghatározó lesz, az mindennek az alapja. Persze rengeteg munka vár még ránk, minden játékelemben van tere a fejlődésnek. Például védekezésben is olyan játékosok kerültek most egymás mellé, akik korábban soha nem játszottak együtt, vagy épp támadásban is a pontosságon lehetne fejleszteni.

– Mit szóltál az EHF Európa-liga ellenfelünkhöz?

Egyelőre nagyon keveset tudunk a Yalikavakról, de lehetett volna rosszabb a sorsolásunk. Érzem, hogy a játékosok és a klub is izgatottan várja az európai kupaszereplést, és persze én is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!