Atlétika
Szabó Beatrix

Egy félidőt bírtunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.12.17 Frissítve: 2017.12.17 Kosárlabda női

Jóval erősebb Cegléd látogatott a Városmajorba. Kosaras lányaink az első félidőn túl nem tudták életben tartani a bravúros győzelem álmát. A harmadik, negyedik negyedben dobott 19 pont kevés volt.

A női kosárlabda NB I 11. fordulójában MTK Budapest-VBW CEKK Cegléd mérkőzést rendeztek. Lányaink hazai pályán, a Városmajorban köszönhettek el a 2017-es naptári évtől.

Esélyeink azonban jóval a találkozó előtt erősen csökkentek, mivel a péntek esti utolsó edzésen kezdő irányítónk, Horváth Bernadett súlyosabb sérülést szenvedett, így nem léphetett pályára. Fontos láncszem maradt tehát ki, míg a túloldalon, a tavalyi harmadik helyezettnél megannyi régi ismerőst köszönthettünk. Zsovár Orsi tavaly ilyenkor még kék-fehérben pattogtatott, de Medgyessy Dóra is volt idő, hogy MTK-sként állt a gólpassz lista élén.

A Cegléd formáját, a jelenlegi keretek erőviszonyát és a Betti kiesésével nagyban átrendeződő rotációnkat nézve, közel sem várt könnyed szombat este lányainkra.

Nagy Dóra végül a Pál Szandra, Jankó Flóra, Adamecz Lilla, Szabó Flóra, Andrijana Cvitkovic kezdő ötösnek szavazott bizalmat, de vendégeink is két centerrel, igen magas szerkezettel kezdtek.

Nem volt ebben eleinte túl sok köszönet, a vendégek kongói centere, Chanel Mokango szerezte a ceglédiek első tíz pontját. Andy és Flóra nehezen vette fel a kesztyűt a palánk alatti birkózáshoz, de támadó oldalon sikerült lépést tartani ellenfelünkkel. Bár Andy ezúttal is elég hamar beütötte első két faultját, kezdetben az első ember volt, akire Nagy Dóra pontszerzés tekintetében támaszkodhatott.

Majd csatlakozott hozzá kapitányunk, Székely-Horváth Zsuzsa is, aki kintről és bentről egyaránt veszélyes volt a CEKK gyűrűjére. Azonban a túloldalon legalább ennyire tarthatatlan volt Mokango, akinek a kosaraival először a meccsen 11 pontosra hízott a különbség. A Cegléd 23 pontnál tartott a negyed végéhez közelítve, Nagy Dóra időszerűnek látta megtörni az ellenfél lendületét, időkérése után pedig a padról jövő pontok tartották meccsben a lányokat. Előbb Zsuzsi 2+1-es akciója, majd a csereként beszálló Koch Dóra triplája segítette kapaszkodásunkat.

A második negyedre igyekezett feljebb kapcsolni a Cegléd, szerb légiósuk, Jovana Popovic triplája nyitotta a játékrészt, ahol azonban még nem engedte ellépni ellenfelét a „Nagy-csapat". Sebességben nehezen vettük fel a versenyt, kevés gyorsindításos kosarat szereztünk, azonban a kiharcolt faultok útján jöhettek a büntetők, melyeket biztos kézzel értékesítettünk.

Félidőre nyolcpontos előnyt szorgoskodott össze a kékmezes vendégegyüttes, ez viszont még lőtávon belüli különbségnek tűnt.

Ugyanakkor a második félidő egészében igencsak leesett a hatékonyság. 21, illetve 20 százalékkal sültek a kezek a harmadik és a negyedik negyedben. A Cegléd visszarendeződött, zónavédekezését nem tudtuk feltörni, indítani pedig egyetlen alkalommal sem tudtunk.

Felállt védelem ellen vagy fejetlenség lett úrrá a lányokon, vagy a kijátszott helyzeteket kihagyták. A két félidő kontrasztját remekül mutatja, hogy még szünetben két centerünk, Andy és Zsuzsi 10, illetve 12 ponton állt, húzóembereink a folytatásban pusztán négy plusz pontot tudtak beletenni a közösbe. Vendégeink agresszívabb, kiegyensúlyozottabb játékkal a második félidőben nyerték meg a mérkőzést.

Végeredmény: MTK Budapest - VBW CEKK Cegléd 56-84 (16-25, 21-20, 9-19, 10-20)

Legjobb dobóink: Andrijana Cvitkovic 14 pont, Székely-Horváth Zsuzsanna 12, Adamecz Lilla 7, Szabó Bettina 7/3, Szabó Flóra 6

Részletes statisztikát ITT találnak!

Nagy Dóra: – Az első félidő jobb periódusai után rengeteg rossz döntést hoztunk. A játékunk sebessége sem volt elég, így nem tudtunk lépést tartani a Cegléddel.

A naptári évnek ezennel búcsút intünk, ahogyan az NB I őszi szakaszának is vége van. Lányaink 1-9-es mérleggel a tabella 10. helyén telelnek, ám pihenésre nincs sok idő, január 6-án az eddig még veretlen Szekszárd látogat a Városmajorba.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!