Kézilabda
Dakos Noémi

Cselgáncs: „Nem voltam óriási formában, de szépen meneteltem” – Tóth Krisztián az Eb-ezüst után

Publikálva: 2024.04.28 Frissítve: 2024.04.28 Cselgáncs

Klasszisunk, Tóth Krisztián (-90 kg) felemás érzésekkel nyilatkozott az elveszített Európa-bajnoki döntőt követően, pályafutása második Eb-ezüstérmét megszerezve.

Mint arról beszámoltunkTóth Krisztián ezüstérmet nyert szombaton -90 kilósok mezőnyében, a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon. A 29 éves Tóth négy győztes meccsen után a fináléban végül nem bírt az azeri Eldzsan Hadzsijevvel, így a második helyen végzett. Pánczél Gábor tanítványa ötödször állhatott Eb-dobogóra, és ő szerezte meg a magyar cselgáncssport 30. Eb-ezüstjét.

– Az egyik szemem sír, a másik nevet – nyilatkozta Krisztián az M4 Sport csatornának a döntőt követően. – Nem voltam óriási formában, de szépen meneteltem, és nagyon akartam ezt a címet. A döntőben erőkülönbség volt köztünk, bármivel próbálkoztam, nem találtam a rést a pajzson. Próbáltam a szokásos taktikámmal kivéreztetni, fárasztani az ellenfelemet, most erre nem volt elég idő.

Tóth Krisztián közölte, kisebb sérüléseket szedett össze a közelmúltban, amelyek miatt kevesebbet tudott edzeni, úgyhogy úgy ment az Eb-re, hogy 70-80 százalékos formát tud időzíteni, azt hozza.

– Ez az ezüst jó visszajelzés, hogy van keresnivalóm, és minden adott ahhoz, hogy amit 2021-ben, Tokióban megcsináltam, az Párizsban is sikerüljön – mondta az MTK Budapest dzsúdósa, hozzátéve, nagyon szeret Zágrábban versenyezni, három-négy érmet szerzett már a horvát fővárosban, ahol talán azért is szeretik őt, mert ha 300 gyerek jön autogramért, ő mindig mindenkinek ad.

A teljes interjú ITT tekinthető meg.

(A kép forrása: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!