Tenisz
Fucsovics Márton

Cselgáncs: Tóth Krisztián bronzérmes a taskenti Grand Slam-versenyen

Publikálva: 2023.03.05 Frissítve: 2023.03.05 Cselgáncs

Olimpiai bronzérmes klasszisunk, Tóth Krisztián az üzbég fővárosban is remekelt, így idén már a harmadik érmét nyerte IJF World Tour-eseményen.

A tel-avivi Grand Slamen begyűjtött ezüstérme után Tóth Krisztián (90 kg) kiváló formában várhatta az IJF-versenysorozatának újabb állomását, ezúttal Taskentben. Huszonnyolc éves kiválóságunk a vb-ezüstérmes, montenegrói Srdjan Mrvaljeviccsel kezdett – a hosszabbítás döntött, amelyben végül Krisztián győzött, miután a harmadik intését összeszedő riválisát leléptették. Majd jöhetett a kirgiz Anarbek Isenbajev, Pánczél Gábor tanítványa ismét aranyponttal (vazarival) nyert. Ezzel pedig bejutott a negyeddöntőbe, amelyben a hazaiak versenyzője, az üzbég Zufarbek Uralov következett: Tóth két vazarival magabiztosan nyert 2 perc 43 másodperc elteltével. A döntőbe jutásért a szintén üzbég, világbajnok és olimpiai bronzérmes Davlat Bobonov viszont túl nagy falatnak bizonyult: az MTK Budapest dzsúdósa gyors vereséget szenvedett ipponnal. A változatotsság kedvéért a bronzmeccsen újabb hazai ellenfél, Jakhongir Mamatrakhimov várt Krisztiánra, aki végül javítani is tudott az éremért: leszorítással megszerezte a győzelmet, így a harmadik helyen zárt.

A portugáliai és az izraeli ezüstje után Tóth Krisztián idén már a harmadik dobogós helyezését érte el Taskentben.

A 90 kilós súlycsoport másik magyar indulója, a szintén az MTK Budapest színeit képviselő Gőz Roland az első fordulóban búcsúzott a német Martin Matijass ellen. Szombaton a nők 63 kilós súlycsoportjában tatamira lépő Varga Brigitta az olasz Agneses Zucco legyőzése után kikapott a vb-ezüstérmes, szlovén Andreja Leskitől.

(Forrás: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!