Vívás – kard
Szatmári András

Csak csapatként van esélyünk

Publikálva: 2016.02.19 Frissítve: 2016.02.20 Kézilabda

Az alapszakasz talán legfontosabb meccse vár az MTK Budapestre a K&H liga 18. fordulójában. A kék-fehérek épp az őket üldöző Békéscsabát fogadják szombat este hat órakor, így csak a győzelem elfogadható.

A szombati mérkőzést megelőzően az MTK Budapest a kilencedik, míg a Eubility Group Békéscsabai ENKSE a tizedik a tabellán, mindössze öt pont a differencia kettejük között. A két együttes őszi találkozója 14-13-as félidőt követően 26-26 lett, egyik gárda sem tudta ellenfelére erőltetni akaratát. 

Az MTK Budapest másfél hét pihenőt követően vághat neki a szombati találkozónak: a múlt szerdai Magyar Kupa negyeddöntő óta csak erre a meccsre készülnek. Golovin Vlagyimir elmondta: tartott tőle, hogy az Érd elleni egygólos vereség lelombozza csapatát, ezért a lányok kaptak egy hosszú hétvégét, amely után feltöltődve, harcra készen tértek vissza. 

A békéscsabaiak is a Magyar Kupában léptek pályára legutóbb, ők a Fehérvár KC elleni döntetlennel búcsúztak a kupaküzdelmektől múlt hét pénteken, szintén a legjobb nyolc között. 

Hiába nincs tehát nagy tudásbeli különbség a két csapat között, mégis a hazaiaknak mindenképpen győzniük kell, amennyiben meg akarják csípni a nyolcadik helyet az alapszakaszban:

– Mindenféleképpen nyerni akarunk, hiszen tudjuk, ez a két pont nekünk nagyon fontos. Ezzel mindenki tisztában van. – számolt be Szádvári Krisztina. A szélső szinte a teljes őszt kihagyni kényszerült sérülés miatt, többek között a Békéscsaba elleni meccset is, ám tavasszal már kihagyhatatlan tagja Golovin Vlagyimir csapatának. – Olyan egységesen kell játszanunk, mint a Siófok ellen, mert csak jó csapatjátékkal lehet esélyünk a győzelemre.

Jelen pillanatban úgy néz ki – a csapatot sújtó kisebb megbetegedések ellenére –, mindenki hadra fogható lesz a Békéscsaba ellen. Hogy ez elég lesz-e a győzelemhez, az szombaton, 18 órakor kiderül. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!