Kézilabda
Dakos Noémi

Kézilabda: gólgazdag edzőmérkőzés az Érd ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.12.01 Frissítve: 2023.12.01 Kézilabda

39-29-es győzelmünkkel zárult a felkészülési mérkőzés.

A női világbajnokság miatt szünetel a K&H Liga, de a mieink ezúttal sem maradtak mérkőzés nélkül. Péntek délelőtt az NBI/B-s Érd ellen gyakorolhatott csapatunk. Edzőparterünk kiváló ellenfél volt ahhoz, hogy tökéletesítsük a játékunkat.

A mérkőzés első tíz perce rendkívül kiegyenlített játékot hozott, ám az előny nálunk volt, 7-5-re vezettünk. Pelczéder Orsolya két gólját követően pedig már 9-5 volt az állás, javunkra. Az érdi kaput rendre sikerült könnyen bevenni, negyedóra alatt tizenkétszer találtunk be, ám az érdi gyors lerohanások révén ellenfelünk is eredményesnek bizonyult. A 18. percben a vendégek 13-12-re zárkóztak, a védelmünk nem volt kellően agresszív és kemény, hogy feltartóztassa a narancs-feketék akcióit. A folytatásban is remekül tartotta magát ellenfelünk, nem hagyott minket nagyobb előnyre szert tenni. A félidő utolsó perceiben kihasználtuk az emberelőnyünket, így 22-17-ről várhattuk a második félidőt.

A fordulást követően az ötgólos előnyből hamar kilenc lett, a 39. percre pedig meglett a közte tíz is. A védekezésünk feljavult és jöttek hozzá a védések is, ezekből gyors gólok születtek, 31-19-re vezettünk. Mindkét oldalon forgatták a vezetőedzők a csapatot, mindenki játéklehetőséghez jutott az edzőmeccs keretein belül, nálunk pedig új igazolásunk, Saskia Weisheitel is bemutatkozhatott a csapatban. A kétszámjegyű különbség állandósult a második etapban, a végére is megmaradt a tízgólos különbség a két csapat között, 39-29-re nyertünk.

Felkészülési mérkőzés

2023. december 01. 11:00, Budapest, Riz Levente Sport és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Érd 39-29 (22-17)

Játékvezetők: Hársfalvi Zs., Mórocz R.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 1, Dakos 4, Mészáros-Mihálffy 4, Kobela, Szabó N. 6, Pelczéder 3. Csere: Szőke, Porobic (kapus), Poczetnyik 4, Koronczai 6, Farkas 4, Kekezovity 2, Török 3, Papp 1, Fekete 1, Weisheitel.

Vezetőedző: Vágó Attila

Érd: Imre ‒ Szakály 8, Dávid-Azari 8, Mlinkó 3, Kiss 1, Gerháth 6, Braun. Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres 1, Bánidi 2, Horváth, Landi, Berényi.

Vezetőedző: Simics Judit

Vágó Attila: ‒ Az első félidőben a visszarendeződésünkkel és a védekezésünkkel akadtak gondok, ezért sok volt a kapott gól. A második félidőre sikerült feljavulni a védelemnek és a kapusteljesítménynek, így magabiztos győzelmet arattunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!