Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Kézilabda: gyorsan talpra kell állni, szerdán utazunk Debrecenbe

Publikálva: 2023.10.23 Frissítve: 2023.10.23 Kézilabda

Jön a nyolcadik forduló, ahol Bajnokok Ligájában szereplő ellenféllel nézünk szembe.

A hétvégi Vasas SC elleni döntetlen után nincs sok idő keseregni az elvesztett egy pont miatt, hiszen október 25-én ‒ 18:00 órától ‒ a DVSC SCHAEFFLER vendégei leszünk. A debreceniek ellen a nyáron játszottunk edzőmérkőzést, ezen a július felkészülési találkozón nagy csata volt a két fél között, az első félidőt követően egy találattal vezettünk, de a második játékrészben fordítottak a piros-fehérek és nyertek 31-30-ra. A most szerdai meccs viszont már nem a gyakorlásról szól, hanem két pont a tétje az összecsapásnak.

Ellenfelünk kettős terhelésben részesült, hiszen a K&H Liga mellett a Bajnokok Ligájában is szerepel. A magyar bajnokságban a mérlegük hat meccsből öt győzelem és egy vereség. Az egyetlen elveszített mérkőzésük éppen a legutóbbi fordulóban volt, amikor a Motherson Mosonmagyaróvári KC vendégeként kaptak ki 30-23-ra. Hétvégén pedig a nemzetközi porondon éppen a második sikerüket arattak, 27-22-re legyőzve a WHC Buducnost BEMAX együttesét.

A mieink számára nagy lépés lenne, ha pontot tudnának szerezni Debrecenben, hiszen biztosan kimozdító erővel bírna egy bravúr abból a rossz szériából, ahogy elkezdtük ezt a bajnokságot. A hazaiak viszont nem fogják megkönnyíteni a dolgunkat, nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk.

Vágó Attila: ‒ Szeretnénk tisztességgel felkészülni a szerdai Debrecen elleni meccsünkre, és jó meccset játszani velük. Célunk, hogy megnehezítsük a dolgunkat, és akár bravúreredményt produkáljunk.  

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 7. forduló

2023. október 25. 18:00, Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok

DVSC SCHAEFFLER‒MTK Budapest

Játékvezetők: Sándor Gy., Szabó B.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!