Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: rosszul alakult első félidő után sima továbbjutás a Tippmix Magyar Kupában

Publikálva: 2023.12.13 Frissítve: 2023.12.13 Kézilabda

Idegenben 42-26-ra legyőztük a Borsod Sport Klub-Miskolc csapatát a sorozat negyedik fordulójában.

A Tippmix Magyar Kupa IV. fordulójában szerdán az NB II-es Borsod Sport Klub-Miskolc csapatának vendégei voltunk. Az első félidőt zsinórban három góllal kezdtük, ám a folytatás korántsem elképzeléseink szerint alakult, mert szépen tartotta magát a hazai alakulat. Olyannyira eltüntette a kétosztályos különbséget, hogy a 14. percben 8-8-as állásnál Vágó Attilának kellett időt kérnie.

Az időkérés után Kekezovity Anna és Fekete Bozsana góljával kettővel elléptünk, de a 25. percre ismét utolértek minket vendéglátóink. A borsodiak sokkal motiváltabban játszottak, így megérdemelten tartották az eredményt, a mieink pedig rengeteg hibát követtek el. A félidei állást Szabó Nina találata állította be, 17-16-os előnyről várhattuk a második játékrészt.

A fordulást követően teljesen más arcunkat mutatva érkeztünk az öltözőből, ritmust váltottunk, amivel percről percre nőtt a különbség javunkra, tizenkét perc alatt meglett a közte tíz is. A hátralévő bő negyedórában tovább tudtuk növelni előnyünket, és 42-26-os győzelmet arattunk. A sikerrel továbbjutottunk a kupában, így várhatjuk újra a sorsolást, hogy ellenfelet kapjunk.

Tippmix Magyar Kupa IV. forduló

2023. december 13. szerda 18:00, Kazincbarcika, Kazinczy Sportcsarnok, 75 néző.

Borsod Sport Klub-Miskolc‒MTK Budapest 26-42 (16-17)

Játékvezetők: Rontó Á., Szanyi P.

Borsod Sport Klub-Miskolc: Vittmann ‒ Babos 3, Tóth 8, Koós 2, Puhalák 5 (5), Besenyi 2, Geleta. Csere: Szemere (kapus), Mogyorósi 1, Ponyi, Veres 1, Oláh D., Oláh L., Papp 2, Hajnal, Horváth 2.

Vezetőedző: Lovas Szilárd

MTK Budapest: Győri ‒ Papp 1, Mészáros-Mihálffy 4, Farkas 4 (1), Dakos 3, Koronczai 5 (2), Pelczéder 4. Csere: Szőke (kapus), Weisheitel 1, Kobela, Fekete 6, Kekezovity 5, Andróczki 5, Török 2, Szabó 1, Poczetnyik 1.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 7/5, illetve 4/3.

Kiállítások: -, illetve 12 perc.

Vágó Attila: ‒ Gratulálok a hazai csapatnak az egész mérkőzésen mutatott teljesítményért, az első félidőben nagyon megnehezítette a dolgunkat. Szerencsére a szünetben sikerült rendbe tenni a fejeket, és a második játékrészben már abban a sebességben játszottunk, amivel magabiztosan továbbjutottunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!