Atlétika
Krizsán Xénia

Bronzéremmel zártuk a K&H e-kupát (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.09.30 Frissítve: 2018.09.30 eSport

Nagy „Divi" Dávid a bronzmeccsen Mokos Gábort verte könnyedén, így a harmadik helyen zárt.

Szeptember utolsó napján rendeztük az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a K&H e-kupa FIFA 19 1v1 versenyt, melyen 128 játékos mérhette össze tudását. 

Ez volt az első hivatalos FIFA 19-es torna, és Magyarországon először vittük arénába a játékot úgy, hogy a nézők a lelátókról, kivetítőkön követhették a mérkőzéseket.

Az esemény iránt komoly volt  érdeklődés, a nevezési listát négy óra alatt megtöltötték a jelentkezők, a nézőknek szóló regisztrációra pedig több mint négyszázan jelentkeztek, a stadion lelátóin rengetegen foglaltak helyet, illetve a VIP-teremben is sokan követték a meccseket.

Az eseményen megjelent a Flippermúzeum is, a kihelyzett gépeken kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhattak olyan klasszikusokat, mint a PacMan, a Gyűrűk Ura, és természetesen labdarúgásról szóló játékok is jelen voltak.

A mérkőzések pörögtek, és szebbnél szebb találatokkal kápráztatták el a nézőket a játékosok, gondoskodtak róla, hogy ne unatkozzanak sem a helyszínen, sem az online közegben szurkoló nézők. Az eseményt meglátogatta Varga Bence, az MTK Budapest kapusa, illetve luckeY, a hazai Youtube egyik ismert karaktere.

A verseny különlegessége volt, hogy a negyeddöntőben bekapcsolódott négy meghívott játékos, akik az ország jelenlegi legjobbjai közé tartoznak, vagy a múltban komoly eredményt értek el a FIFA szériában. Ők Gabinho, Molnargabo, Mokosg, és az MTK Budapest 1v1-es versenyzője, Nagy „Divi" Dávid

A kiemelt játékosok becsatlakozásánál – egyesületünk számára – balszerencsés módon két versenyzőnk – Majorosi Krisztián és Nagy Dávid – egymás ellen mérkőzött a negyeddöntőben, ahol a kiemeltként csatlakozó Divi került ki győztesen, így ő folytathatta az elődöntőben, ott viszont a későbbi ezüstérmes Gabinho ellen hiába jött vissza négygólos hátrányból, 4-3-nál ellenfele hátul elpasszolgatott, így a bronzmeccs maradt fiatal versenyzőnknek.

A harmadik helyért vívott harcban Divi az elmúlt évtizedben komoly sikereket elérő Mokos Gábor ellen meccselt, és győzelemmel zárt, így az MTK Budapest játékosa a harmadik helyen zárt.

A döntőben Molnargabo és Gabinho meccselt egymással. Sokáig döntetlenre állt a mérkőzés, de a hajrában a DVSC játékosa két gyors góllal el tudta dönteni a mérkőzést, és az elős hely sorsát.

Az utolsó nyolc eredményei (kiemelve az MTK Budapest versenyzői)

Negyeddöntő:
Nagy Dávid-Majorosi Krisztián 3-1
Gabinho-Fellegi Norbert 4-2
mokosg-Novák Roland 4-2
molnargabo-Fábián Dániel 3-1

Elődöntő:
Nagy Dávid-Gabinho 1-3
mokosg-molnargabo 3-9

Bronzmeccs:
Nagy Dávid-mokosg 3-1

Döntő:
Gabinho-molnargabo 2-4

A verseny végeredménye:

1: Molnár „molnargabo" Gábor
2: Szirtesi „Gabinho" Gábor
3: Nagy „Divi" Dávid
4: Mokos „mokosg" Gábor
5-8: Majorosi Krisztián, Novák Roland, Fellegi Norbert, Fábián Dániel.

Az első nyolc játékos komoly díjat kapott, de a másik 120 is oklevéllel, ajándékkal távozott. Mindenki úgy vélekedett, hogy gyakrabban kellene ilyen versenyeket szervezni...

Képekben az egész nap.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!