Kézilabda
Kekezovity Anna

Babosék és Fucsovicsék párosa sem ment tovább az Australian Openen

Publikálva: 2024.01.20 Frissítve: 2024.01.20 Tenisz

Babos Tímea és Bondár Anna, valamint Fucsovics Márton és Marozsán Fábián sem jutott nyolcaddöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokság páros versenyében.

Az MTK Budapest két játékosa, Babos Tímea és Fucsovics Márton is a legjobb 32 között játszott páros mérkőzést az ausztrál nyílt teniszbajnokság hetedik versenynapján.

A hazai tenisz szövetség tájékoztatása szerint Babos Timi és Bondár Anna presztízs meccset vívott, ugyanis a háló másik oldalán a francia Caroline Garcia, Kristina Mladenovic duó játszott, és utóbbi kétszer nyert Melbourne-ben Timivel, de tavaly március óta nem indultak együtt.

Magyar szempontból remekül kezdődött a meccs, egy gyors brékkel 3:0-ra vezettek Timiék, de aztán zsinórban öt játékot nyerve fordítottak Mladenovicsék (3:5). Bondár Anna még három játszmalabdát hárítva hozta az adogatását, ám a visszabrékre nem volt esélyük Timiéknek. A második szett sem hozott fordulatot, fogadóelőnyig nem jutottak a magyarok, míg az ellenfél kétszer is brékelt. 1 óra 20 perc alatt 6:4, 6:2-re- nyertek a franciák.

Ezután Fucsovics Márton és Marozsán Fábián szórakoztató, látványos első szettet játszott a cseh Tomas Machac és a kínai Zhang Zhizhen ellen. Marciék 5:4, 40:15-nél fogadóként jutottak két játszmalabdához, de a kínai nagy és pontos szervákat ütött a kritikus pillanatokban, majd a rövidítésben is jobban koncentráltak a kihívók. A második szettben már adogatóként is nehezebben hozták a gémeket Marciék, és 3:4-nél össze is jött a brék Machacéknak. Végül 1 óra 15 perc alatt nyert 7:6, 6:3-ra a cseh, kínai páros.

AUSTRALIAN OPEN
Női páros, 16 közé jutásért

Babos Tímea, Bondár Anna-Caroline Garcia, Kristina Mladenovic (franciák) 4:6, 2:6
Férfi páros, 16 közé jutásért
Fucsovics Márton, Marozsán Fábián-Tomas Machac (cseh), Zhang Zhizhen (kínai) 6:7, 3:6

(Fotók: Magyar Tenisz Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!