Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Gálfi továbbjutott, Babos kikapott a spanyolországi Challenger-tornán

Publikálva: 2024.04.02 Frissítve: 2024.04.02 Tenisz

Gálfi Dalma német ellenfelet vert, Babos Tímea spanyol riválistól vereséget szenvedett a katalóniai Challenger-viadal első körében.

Klubunk kiválóságai közül elsőként Gálfi Dalma (WTA, 148.) lépett pályára a spanyolországi La Bisbal d'Empordában zajló Challenger-tornán, amelynek nyitófordulójában a német Ella Seidel (150.) várt rá. Az első játszma nagyon szorosan alakult, egy-egy brékkel jutottak el a rövidítésig, amelyet simán, 7-0-ra végül Gálfi nyert meg (7:6). Bár a második felvonás nem indult jól, Dalma rögtön elveszítette az adogatását, ezután azonban villámgyorsan javított (1:1). A folytatásban a magyar lány továbbra is remekelt fogadóként, s mindez további brékekhez vezetett, és 1 óra 31 percnyi játék után 6:3-mal lezárta a találkozót.

Ugyanakkor teniszezőink közül nem Gálfi Dalma az egyetlen, aki nevezett Katalóniában, miután Babos Tímea (160.) szintén elindult a versenyen, és az első körben a hetedik kiemelt, spanyol Marina Bassolsszal (107.) mérkőzött meg. A nyitószettben Timi már 5:0-ra is vezetett, majd ellenfele felzárkózott 5:4-re, viszont a játszma ennek ellenére is végül Babosé lett (6:4). Ellentétben sajnos a második etappal, amelyet Bassols 6:1-gyel húzott be. A döntő szett aztán igazi kiélezett csatát hozott, mígnem 2 óra 18 perc után Babos alulmaradt 7:5-re, s ezzel egyesben búcsúzott a tornától. Párosban Gálfi Dalmával közösen szerepel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!