Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: győztes nyitány - mindkét Challenger-tornán - éljátékosainktól

Publikálva: 2023.06.06 Frissítve: 2023.06.06 Tenisz

Babos Timea Spanyolországban, Piros Zsombor Csehországban kezdte meg a versenyzést.

Kedd délután Babos Tímea és Piros Zsombor Challenger-torna meccsén szurkolhattunk. A sort Timi találkozója nyitotta, aki a spanyolországi La Bisbal D’empordában zajló verseny első körében a román Andreea Prisacariu ellen lépett salakra. A meccset Timi 3:0-val kezdtem és ugyan 3:3-nál egyenlített ellenfele, sőt 4:3-nál fordított is, de a szettet 6:4-re teniszezőnk nyerte.

A második etapban szinte végig a román irányította a találkozót, de Timi óriásit hajrázva 7:5-re behúzta a szettet és ezzel a meccset egyaránt. Timi a következő fordulóban az ötödik kiemelt argentin Nadia Podoroska ellen harcolhat meg a negyeddöntőért.

Piros Zsombor a csehországi Prostejovban kezdte meg a tornát, ahol a francia Giovanni Mpetshi Perricard ellen kezdett. Az első játszma végig szoros küzdelmet hozott, ám 5:5 után Zsombi 7:5-re nyerni tudott.

A folytatásban 3:3-ig szintén nagy csata folyt a felek között, aztán Zsombi elvette ellenfele adogatását, a sajátját meg hozni tudta, amivel 5:3-as előnyre tett szert. Ugyan a következő adogatását hozta a francia, de Zsombi sem engedte ki a kezéből a sajátját, így 6:4-re megnyerte a szettet és továbbjutott a torna nyolcaddöntőjébe.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!