Atlétika
Krizsán Xénia

Babosék a nyolc között Birminghamben

Publikálva: 2015.06.18 Frissítve: 2015.06.18 Tenisz

A nyolc közé került a Babos Tímea, Krisztina Mladenovics egység, a Birminghamben rendezett 731 ezer dollár összdíjazású füves tornán. Tímea az egyes második fordulójában megszorította a világranglista 9. helyezettjét. Nem sikerült az áttörés, azaz top10-es ellen nyerni.

Tímea a mérkőzés után nyilatkozott saját honlapjának, még kicsit elkeseredetten.

– Hát nem vagyok top hangulatban – kesergett a wimbledoni döntős. – Úgy érzem, meglehetett volna a meccs, de sajnos így alakult. Az előző birminghami meccseimen én fordítottam, most pedig az ellenfelem. Mégiscsak top10-essel játszottam. Tavaly még 6-2, 6-2-re kaptam ki tőle. Most jóval szorosabb volt. Az eső sem jött jókor, de még utána is jól játszottam. Kár érte!

Párosban szép a nyár! A világranglista 9. helyével magyar rekordot felállító Babos Tímea az elődöntőért játszhat francia társával. Ellenfelük a Michaella Krajicek, Barbora Strycova páros lesz.

A 26 éves holland játékos 31. a világranglistán, karrierje legjobbjaként 23. (2015. március 23.) volt. Eddig öt WTA-, és tizenöt ITF-versenyt nyert párosban, nemrég negyeddöntős volt a Roland Garroson, míg az Australian Openen elődöntőt játszott Strycovával.

A 29 éves cseh játékos 28. a világranglistán, karrierje legjobbjaként 14. (2011. január 31.) volt. Eddig 17 WTA- és 10 ITF-versenyt nyert női párosban.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!