Kézilabda
Andróczki Flóra

Az Európa-bajnokság és az olimpia a cél

Publikálva: 2021.01.08 Frissítve: 2021.01.07 Karate

Klubunk karatékájával, Baranyi Zsófiával beszélgettünk a 2020-as esztendő sikereiről és a jövő év céljairól.

A 19 éves sportoló kitűnően indította a tavalyi évet, utána azonban a koronavírus-járvány félbeszakította a szezont.

– Remekül kezdődött az esztendő, hiszen februárban megnyertem a korosztályos Európa-bajnokságot, de utána teljesen megállt az élet. Nem voltak versenyek, viszont így nagyon sokat tudunk edzeni, és készen álltunk a folytatásra. Számomra jól jött, hogy elhalasztották az olimpiát, hiszen így nagyobb esélyem van arra, hogy ott legyek Tokióban.

Zsófi azt is elmondta, mi kell ahhoz, hogy kijusson az ötkarikás játékokra.

– Júniusban lesz a kvalifikációs viadal, de ott csak azok indulhatnak, akik kijutottak a felnőtt Európa-bajnokságra, tehát előbb oda kellene kvalifikálnom magam. Úgy érzem, képes lehetek meglepetést okozni, hiszen még nem ismernek annyira a felnőtt mezőnyben. Egy éve folyamatosan erre készülünk, a lehetőség adott.

A Brüll Alfréd Akadémia üdvöskéjét év végén a Magyar Karate Szakszövetség 2020 legjobb női karateversenyzőjének választotta.

– Nagyon meglepődtem, egyáltalán nem számítottam rá, hogy díjazni fognak, mivel eddig ezt nálam sokkal tapasztaltabb sportolók kapták. Nagyon örültem neki, a családom és az egész csapat nagyon büszke volt rám.

Zsófi azt is elárulta, hogyan zajlanak a napokban edzései, és hogy mikor lesznek az év első megmérettetései.

– Jövő hét végén lesz az első ligaversenyünk, majd Lisszabonban rendeznek Premier League viadalt. Eddig a technikák gyorsítására és a lábmunkára koncentráltunk, most viszont ráállunk az egyes szituációk gyakorlására, hogy mindenre készen álljunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!