Taekwondo
Patakfalvy Luca

Karate: elmaradt az éremszerzés a korosztályos világbajnokságon

Publikálva: 2024.10.14 Frissítve: 2024.10.14 Karate

Fleischer Dóra állt a legközelebb a dobogós helyezéshez, ám karatékánk sajnos a bronzmeccset elveszítette.

Előző héten Jesolo adott otthont a rekordlétszámú korosztályos világbajnokságnak. 110 nemzet több, mint 2000 sportolója vett részt a megméretésen. Szakosztályunk tizenegy sportolójának sikerült kiharcolnia az indulás jogát.

Legközelebb az éremszerzéshez U21-es sportolónk, Fleischer Dóra állt, aki a verseny nyitónapján ukrán, algír és holland ellenfelét legyőzve egészen a döntőbe jutásig verekedte magát. Ezután sajnos vitatható körülmények között vereséget szenvedett svéd ellenfelétől, így bronzéremért küzdhetett a vasárnapi zárónapon. A hazai közönség előtt tatamira lépő olasz sportolóval nagyon szoros 4:3-as meccs után végül az ellenfél versenyzőé lett a bronzérem, így Dóri 5. helyen zárt.

Fischer Mihály így értékelte sportolóink teljesítményét a világeseményen: − Az éremszerzés most elmaradt szakosztályunk számára, ami hagy egy kis csalódottságot bennem, nem tagadom, éremmel szerettünk volna hazajönni. A következtetéseket és tapasztalatokat a szakmai stáb át fogja beszélni és értékelni a következő napokban.  Bő négy hónap áll rendelkezésünkre a korosztályos Európa-bajnokságig, amelyen jó eséllyel nagy létszámban képviseltetjük magunkat. Szeretnénk, hogy az Európa bajnokságon több sportolónk is dobogóra álljon majd.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!